GAFAM GRUPA Petorka najvećih zabilježila je rast profita | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GAFAM GRUPA Petorka najvećih zabilježila je rast profita

Autor Krunoslav Ćosić

Korona je nekim tvrtkama dala vjetar u leđa, pokazuju podaci o profitu tehnoloških tvrtki

  Izvor: Ascannio / Alamy / Alamy / Profimedia

Cijela GAFAM grupa tvrtki, koju čine Google, Apple, Facebook, Amazon i Microsoft, zabilježila je rast dobiti u lipnju, pokazuju podaci za poslovanje tehnoloških giganata u drugom tromjesečju ove godine.

"Big Tech" nastavlja profitirati od stimulativnog učinka pandemije koronavirusa na internetsko oglašavanje, e-trgovinu i potrošačku potrošnju. Svaka od pet kompanija srušila je svoj prethodni rekord u dobiti u drugom tromjesečju, pri čemu su Apple, Alphabet i Facebook gotovo udvostručili svoje prethodne uspjehe.

 retail;shop;showroom;sky;steve;store;surface;success;tech;technology;apple;architecture;asia;beijing;blue;brand;branding;business;busy;cell;china;chinese;clean;company;computer;consumerism;cool;design;electronics;façade;famous;futuristic;gadget;glass;icon;jobs;laptop;life;mac;marketing;manufacturer;megastore;metallic;mobile;modern;nobody;office;phone;popular;pro;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Tony Vingerhoets / Alamy / Alamy / Profimedia

Najveći postotak rasta dobiti ima Alphabet, vlasnik Googlea - rasli su čak 166 posto, sa 7 milijardi na 18,5 milijardi američkih dolara. Ipak, Apple je najveći dobitnik drugog tromjesečja ove godine. S prošlogodišnjih 11,3 milijardi USD povećali su dobit za 93 posto, na 21,7 milijardi USD.

Microsoft je zauzeo treće mjesto uz rast od 47 posto, s prošlogodišnjih 11,2 na 16,5 milijardi dolara. Facebook je nego udvostručio svoju dobit, s 5,2 na 10,4 milijardi dolara. Dobar rast ima i Amazon, s 5,2 na 7,8 milijardi USD.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI