I DALJE USPJEŠNO Apple nastavlja koristiti 'sve cilindre' | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I DALJE USPJEŠNO Apple nastavlja koristiti 'sve cilindre'

Autor Krunoslav Ćosić

Apple je zabilježio dvoznamenkasti rast u svakoj od svojih kategorija proizvoda

  Izvor: Bruno Monico / Alamy / Alamy / Profimedia

U tromjesečnom izvještaju ističu se iPhone, usluge (Services) i nosive stvari (Wearables), kućni dodaci i pribor (Home and Accessories) s 50,33 posto odnosno 36 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Dok je prodaju iPhonea potaknula popularnost redizajniranog iPhonea 12, prvog Appleovog 5G telefona, usluge tvrtke dosegle su rekordan prihod od 17,5 milijardi dolara u posljednjem tromjesečju zahvaljujući sve većoj bazi aktivnih uređaja i pretplatama, što je omogućilo rast na 700 milijuna u svim uslugama.

 iphone;ipad;logotype;urban;apple;american;smartphone;technology;finance;tech;phone;business;computer;building;company;electronic;entrance;retail;sale;shop;store;window;brand;market;mobile;office;glass;architecture;landmark;cell;consumer;cool;corporation;laptop;music;notebook;mac;editorial;industry;shopping;light;modern;new;detail;facade;EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Alan Sau / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon snažnog četvrtog tromjesečna 2020. godine, u kojem je Apple oborio svoje prethodne rekorde u prihodima i dobiti, najvrjednija svjetska tvrtka taj je zamah prenijela u 2021. godinu. Pproizvođač iPhonea izvijestio je o još jednom kvartalu u kojem je prihod porastao za 36 posto, na 81,4 milijarde dolara tijekom tri mjeseca koja su završila 26. lipnja, što je inače treće tromjesečje Appleove fiskalne godine.

Treće tromjesečje je tradicionalno najslabije tromjesečje za Apple budući da potencijalni kupci iPhonea čekaju nove modele koji obično stižu u rujnu (listopadu). Ipak, ovogodišnji kvartal u lipnju bio je najjači ikad, gotovo udvostručivši prethodni rekord tvrtke u smislu dobiti u lipnju.

 apple;ceo;tim;cook;keynote;event;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Pawan Kumar / Alamy / Alamy / Profimedia

Izvršni direktor Applea Tim Cook istaknuo je "rastući osjećaj optimizma potrošača u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta", ali i upozorio da "postignuti napredak nije zajamčen napredak", s obzirom na neravnomjeran oporavak od pandemije i rastuću Delta varijantu koronavirusa.

Pametni telefon iPhone je u prošlom tromjesečju činio nešto manje od polovice Appleovih prihoda (+49,8%), a usluge tvrtke sada su drugi najveći doprinos ukupnoj prodaji +32,9%). Apple iPad je sa 6,6 milijardi skočio na 7,4 milijarde prihoda, što je rast za 11,9 posto. S neto prihodom u prvih devet mjeseci fiskalne godine koji je iznosio 74,1 milijardu dolara, Apple je već srušio svoj prethodni rekord u cijeloj godini od 59,5 milijardi dolara dobiti iz 2018. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI