PRODAJA PAMETNIH TELEFONA Apple postigao rekordne isporuke u lipnju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRODAJA PAMETNIH TELEFONA Apple postigao rekordne isporuke u lipnju

Autor Krunoslav Ćosić

Xiaomi je postao drugi najveći brand pametnih telefona na svijetu. Kako stoje ostali brandovi?

  Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Globalno tržište pametnih telefona poraslo je za 19% u odnosu na prethodnu godinu, ali se smanjilo za 7% u QoQ (usporedba kvaratala) jer je isporučeno 329 milijuna jedinica, predvođenih Samsungom, objavio je Counterpoint.

Xiaomi je sve iznenadio s 50 milijuna isporučenih pametnih telefona tijekom perioda travanj-svibanj-lipanj 2021. čime je po prvi put postao drugi najveći svjetski brend pametnih telefona.
Samsung je zadržao prvo mjesto s isporukama koje su dosegle 58 milijuna jedinica, ali je njegov tržišni udio pao na 18% u usporedbi s 22% u prvom tromjesečju 2021. jer su Samsungove isporuke pale za 24% u drugom tromjesečju.

  Izvor: Counterpoint

Brand realme je porastao za 135% YoY i 17% QoQ (usporedba godine odnosno kvartala), prešavši kumulativne isporuke 100 milijuna pametnih telefona od svog ulaska na tržište pametnih telefona.

Globalni prihodi od isporuke pametnih telefona porasli su za 25% YoY, na 96 milijardi dolara u drugom tromjesečju 2021. godine postavljajući rekord u drugom tromjesečju. To je povećanje od 25% u odnosu na prethodnu godinu, ali je uzastopno opalo za 16%. To se događa u vrijeme kada se industrija suočila s ograničenjima opskrbe.

  Izvor: Counterpoint

Apple je zabilježio rekordan udio prihoda u drugom tromjesečju od 41%, nastao zbog stalne potražnje za iPhoneom 12, a slijede ga Samsung (15 posto), OPPO (9 posto), Xiaomi (9 posto) i vivo (9 posto) dok su svi ostali brandovi u svijetu imali 17 posto udjela. Xiaomi je imao snažan kvartal i u pogledu prihoda, postavši jedini brand među prvih pet koji je uzastopno povećavao svoje prihode. Ostvario je najveći udio u prihodu veći od 9% zahvaljujući snažnim performansama Redmi Note i serije Mi 11.

 apple;apple iphone;apple store;apple store central world;apple watch;architecture;asia;background;bangkok;brand;building;business;cellphone;central world;city;communication;company;computer;consumer;convenience store;design;economy;editorial;electronics;exterior;glass;icon;imac;invention;landmark;logo;mac book;mall;mobile;modern;new;outdoor;phone;retail;service;shop;shopping center;store;symbol;tech;technology;thailand;tourism;urban Izvor: Balazs Sebok / Stock Budget / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Isporuke Appleovih pametnih telefona pale su za 18% u QOQ, ali su porasle za 30% YoY, dosegavši 48,9 milijuna jedinica u drugom tromjesečju 2021. To je zato što je potražnja za iPhone 12 serijom ostala velika, a nedostatak snabdjevanja nije snažno pogođen njegovom ponudom zbog jakih industrijskih odnosa, pažljivo upravljanje lancem opskrbe, ubrzana dostava i mogućnost skraćivanja dana od tvornice do prodajnog mjesta. Apple je zabilježio povećanje prihoda za 52% u odnosu na prethodnu godinu.