APPLE PONOVO BRILJIRA Em je najprodavaniji, em donosi najveću zaradu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE PONOVO BRILJIRA Em je najprodavaniji, em donosi najveću zaradu

Autor Smartlife

Apple je i dalje bolji od Androida - zauzeo je prva tri mjesta u Top 3 najprodavanijih uređaja

  Izvor: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Tijekom drugog tromjesečja 2021. godine isporučeno je oko 300 milijuna pametnih telefona u svijetu. Znamo da je Samsung (već godinama) prvi, na drugom je mjestu Xiaomi, a na trećem Apple.

Od sada znamo i da je Apple iPhone (ponovo) najprodavaniji pametni telefon na svijetu, pokazuju podaci koje je objavio Counterpoint Research. Najprodavaniji je telefon, ali i ostvaruje najveću zaradu od prodaje smartphoneova.

  Izvor: Apple

Prosječna cijena iPhone uređaja viša je za nekoliko stotina dolara od prosječne cijene Android uređaja koju čine uglavnom jeftini telefoni do 250 dolara/eura, ali je Apple istovremeno i proizvođač koji na ukupnom tržištu prihoda od prodaje telefona suvereno dominira - čak 41% zarade ostvario je iPhone telefon tijkom Q2 2021. godine.

Counterpoint Research navodi da je to izuzetan rast u odnosu na Q2 period prošle godine kad je iPhone na tržištu zarade sudjelovao s 34% i to je ujedno i najveći rast na tržištu kad se usporede isti periodi 2020. i 2021. godine - više nego duplo u odnosu na rast konkurencije.

  Izvor: Apple

Apple je za iPhone 13, koji će biti predstavljen u studenom ove godine, već naručio više od 100 milijuna čipova od svojih dobavljača i konstruktora, što je povećanje od 20% u odnosu na iPhone 12 seriju. Analitičari smatraju da će se iPhone rast nastaviti u svim segmentima poslovanja - prodaja, zarada i dobit.

Ostalim proizvođačima je udio zarade od prodaje pametnih telefona na svjetskom tržištu porastao, osim kompaniji Samsung. Samsung je na drugom mjestu s udjelom u ukupnoj zaradi od smartfon prodaje s 15%, što je 26% manje od kompanije Apple i dva posto manje posmatrajući isti period prošle godine.

  Izvor: Apple

Slijedi Xiaomi koji je povećao svoj udio sa šest na iznad devet posto, a na listi su OPPO i vivo s povećanjem udjela od sedam odnosno šest posto na oko devet posto udjela na svjetskom tržištu. Prema posljednjim podacima tržište pametnih telefona nastavlja rasti, ali se na najvećem tržištu na svijetu, u Kini, događa upravo suprotno - tržište je palo za 11 posto.

This is iPhone 12 Pro — Apple
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI