LENOVO IZVJEŠĆUJE O RASTU PRIHODA: 17,9% na godišnjoj razini | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LENOVO IZVJEŠĆUJE O RASTU PRIHODA: 17,9% na godišnjoj razini

Autor Krunoslav Ćosić

Povećanje isporuka pametnih telefona iznosi 53,2% na godišnjoj razini

 Lenovo racunalo.jpg Izvor: Lenovo

Lenovo je izvijestio o solidnom rastu prihoda od 17,9% na godišnjoj razini za fiskalnu godinu 2021.-22. (financijska godina za Lenovo počinje u travnju). Ali u prvom tromjesečju 2022. (siječanj-ožujak) tvrtkin je prihod pao za 17,1% (u odnosu na isti kvartal godinu dana prije) i porastao za 6,8%, ako se usporede podaci na godišnjoj razini (YoY).

U travnju 2021. Lenovo je usvojio novu organizacijsku strukturu u okviru svoje '3S strategije'. U novoj strukturi su tri glavne poslovne grupe — Intelligent Device Group (IDG), Infrastructure Solutions Group (ISG) i Solutions & Services Group (SSG). Najnoviji financijski podaci Lenova ukazuju na to da 'strategija 3S' radi na ponovnom pokretanju ovog divovskog poduzeća, prema podacima Counterpoint Researcha.

 Lenovo prihodi Q1 2020 - Q1 2022.jpg Izvor: Counterpoint

 Lenovo prihodi Q2 2020 - Q1 2022.jpg Izvor: Counterpoint

IDG i dalje zauzima najveći udio u globalnim prihodima Lenova. Tri poslovne grupe – IDG, ISG i SSG zabilježile su prihvatljiva povećanja na godišnjoj razini u prošloj financijskoj godini, od 17,5%, 13,3% odnosno 29,8%.

Komentirajući IDG, viši istraživački analitičar Ivan Lam rekao je: "Lenovo je napravio konstruktivan napredak u svom poslovanju s računalima i tabletima, ali je njegov posao s pametnim telefonima doživio fenomenalan skok."

Prema Globalnom tržištu pametnih telefona tvrtke Counterpoint Research, Lenovo je u CY 2021. ostvario povećanje isporuka pametnih telefona od 53,2% na godišnjoj razini. Što se tiče financijske godine Lenova njegove isporuke pametnih telefona porasle su 33,5% na godišnjoj razini u razdoblju 2021.-2022.

 Isporuke pametnih telefona Lenovo Q1 2020 - Q1 2022.jpg Izvor: Counterpoint

 Isporuke pametnih telefona Lenovo po regijama Q1 2020 - Q1 2022.jpg Izvor: Counterpoint

Lam je dodao: “Motorola je pridonijela rastu Lenovo pametnih telefona. Izlazak LG-ja iz poslovanja s pametnim telefonima dao je Motoroli veliku priliku za poboljšanje performansi na tržištima Sjeverne Amerike i LATAM-a. Svojom dobrom fuzijom hardverskih specifikacija i fer cijena Motorola se probila na tržištu. U srednjem rangu pametnih telefona na LATAM tržištima (Latinska Amerika) Motorolini uređaji imaju glavne kamere s većim pikselima i veći ROM, što ih čini privlačnima za LATAM potrošače.”

Na temelju podataka Smartphone Market Monitora tvrtke Counterpoint Research isporuke pametnih telefona Lenovo u Sjevernoj Americi i LATAM-u zauzimale su 79% ukupne prodaje u prvom tromjesečju CY2022.

 Isporuke PC racunala Lenovo Q1 2020 - Q1 2022.jpg Izvor: Counterpoint

Prema podacima tvrtke Counterpoint Research isporuke Lenovo osobnih računala i tableta smanjile su se za 9,5% odnosno 20,2% u prvom tromjesečju CY2022. Lenovo je nastavio svoju vodeću poziciju na tržištu osobnih računala, isporučivši 18 milijuna jedinica u tromjesečju i osvojivši 23,1% tržišnog udjela. Pad isporuka osobnih računala od 9,5% na godišnjoj razini uglavnom je posljedica nedostatka komponenti.

 Isporuke tablet racunala Lenovo Q1 2020 - Q1 2022.jpg Izvor: Counterpoint

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI