TSMC: Sve bolji rezultati proizvođača čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TSMC: Sve bolji rezultati proizvođača čipova

Autor Igor Martić

Tajvanski proizvođač čipova bilježi rast prihoda u 2022. godini

 TSMC (1).jpg Izvor: TSMC

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) predviđa povećanje prihoda u 2022. za 30 posto, budući da je predsjednik Mark Liu inzistirao na tome da rastuća inflacija nije utjecala na proizvodnju čipova, izvijestio je Bloomberg.

Liu je tijekom godišnjeg sastanka dioničara objasnio da je slaba potražnja iz sektora pametnih telefona i računala više nego nadoknađena snažnom potražnjom iz industrije električnih vozila, što je dovelo do povećanja kapaciteta, prenosi Mobile World Live.

Nadmašili su prethodno predviđanje rasta za 24,1 posto, na 56,8 milijardi američkih dolara. Liu je potvrdio prethodnu prognozu prihoda u drugom tromjesečju 2022., što znači povećanje za 17,6 odnosno 18,2 milijarde dolara. Zabilježen je prihod veći za 12,6 milijardi dolara nego u istom razdoblju godinu dana ranije.

 TSMC zgrada sjediste.jpg Izvor: TSMC

Na žalost, TSMC ne planira graditi tvornicu čipova u Europi, potvrđeno je iz same tvrtke. U svom izvještaju o zaradi izvršni direktor C.C. Wei je rekao kako tvrtka očekuje da će nadmašiti očekivanja sa srednjim do visokim rastom od 20 posto.

Prihodi u prvom tromjesečju 2022. porasli su 35,5 posto na godišnjoj razini, na 491,1 milijardu TWD (17 milijardi dolara), nadmašivši prognozu od 29 posto do 33 posto. TSMC je ugovorni proizvođač čipova i glavni dobavljač za tehnološke tvrtke kao što su Apple, Nvidia i AMD.

 TSMC tvornica čipovi.jpg Izvor: TSMC

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI