Prvi svjetski digitalni 7 nm 8K TV sustav na čipu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Prvi svjetski digitalni 7 nm 8K TV sustav na čipu

Autor Krunoslav Ćosić

MediaTek i TSMC su predstavili Pentonic 2000 s naglaskom na 8K rezoluciji

 MediaTek Pentonic 2000.jpg Izvor: Youtube

Izgrađen s TSMC-ovom N7 naprednom procesnom tehnologijom MediaTek Pentonic 2000 nudi napredne performanse i energetsku učinkovitost uključujući umjetnu inteligentniju, procjenu pokreta i kompenzacije pokreta (MEMC), dekodiranje svestranog video kodiranja (VVC) i tehnologiju slika u slici (PiP).

MediaTekov Pentonic 2000 pruža značajke koje su bitne za današnju eru streaminga kao prvi komercijalni 8K TV čip s podrškom za medije VVC H.266 i prvi sve-u-jednom čip koji podržava 8K 120 Hz zaslone s integriranim MEMC-om.

Pentonic 2000 kombinira MediaTekovu tehnologiju zaslona visokih performansi s APU-om (AI procesorom) kako bi podržao svoju tehnologiju 8K AI Super Resolution i tehnologiju Intelligent View koja podržava višestruke PiP ili slika-po-sliku (PbP) zaslone.

 MediaTek Pentonic 2000 (2).jpg Izvor: MediaTek

Uz najbrži CPU i GPU u TV industriji, Pentonic 2000 dodatno je poboljšan ultra-širokom memorijskom sabirnicom i ultra-brzom UFS 3.1 pohranom kao i podrškom za najbržu bežičnu povezanost za MediaTek Wi-Fi 6E ili čak 5G mobilne modeme.

U usporedbi s TSMC-ovom 16 nm procesnom tehnologijom koja se koristi u aplikacijama potrošačke elektronike, N7 proces pruža 30% poboljšanje brzine ili 55% smanjenje snage i više od tri puta veću logičku gustoću. TSMC-ov N7 proces omogućuje moćnu AI u uređajima potrošačke elektronike za zadatke kao što su inteligentno povećavanje visoke razlučivosti (HD) ili 4K medija na 8K razlučivosti i brzo razumijevanje glasovnih naredbi korisnika.

 Samsung Neo QLED.jpg Izvor: Samsung

Osim napretka u računalnim performansama, uštede energije koje nudi TSMC-ov N7 proces dodatno pružaju toplinske prednosti za dizajn potrošačke elektronike. Kao prva poluvodička tvrtka koja je uvela 7 nm tehnologiju u komercijalnu proizvodnju, TSMC posjeduje najduži rekord u poboljšanju prinosa i kvalitete kao i najopsežniju podršku ekosustava dizajna. TSMC-ova 7-nanometarska tehnologija također je dobitnik nagrade IEEE Corporate Innovation Award 2021.

MediaTek Pentonic 2000 pokretat će sljedeću generaciju flagship 8K televizora za koje se očekuje da će se pojaviti na globalnom tržištu u drugom tromjesečju 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI