ELON MUSK: Navodno se pripremio za privremenog direktora Twittera | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ELON MUSK: Navodno se pripremio za privremenog direktora Twittera

Autor Davor Dakić

Musk bi kontrolu nad Twitterom mogao preuzeti za nekoliko mjeseci

 Elon Musk Twitter (2).jpg Izvor: Shutterstock

Kako se približava preuzimanje Twittera Musk promatra vodstvo i priprema se za privremenog direktora Twittera (ako njegovo predloženo preuzimanje tvrtke prođe). Elon je je navodno osigurao dodatnih 7 milijardi dolara za financiranje akvizicije vrijedne 44 milijarde USD.

CNBC je izvijestio da se očekuje da će Musk preuzeti kontrolu nad tvrtkom za nekoliko mjeseci te će zamijeniti sadašnjeg šefa Paraga Agrawala koji je preuzeo dužnost od Jacka Dorseyja u studenom 2021.

Izvješće je jedan od prvih značajnih pokazatelja da Musk planira potaknuti promjenu vodstva ako njegov ugovor vrijedan 44 milijarde dolara prođe. Njegovu ponudu, procijenjenu na 54,20 dolara u gotovini po dionici, prihvatio je upravni odbor tvrtke krajem prošlog mjeseca. Sudbina dogovora sada leži na dioničarima Twittera i regulatorima.

 Elon Musk
Elon Musk
Izvor: Shutterstock

Musk će, međutim, imati pune ruke posla ako bude vodio Twitter s obzirom da on također vodi i proizvođača automobila Tesla Motors, satelitskog operatera SpaceX i Boring Company.

Čini se da je Muskovo preuzimanje sve bliže, prenosi Mobile World Live. Zahtjev pri američkoj komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) pokazao je da je osigurao 7,14 milijardi dolara u kapitalu od ulagača za financiranje posla, a CNBC je izvijestio da je milijarder već odabrao suradnike.

Ulagači uključuju suosnivača Oraclea Larryja Ellisona, koji je spreman osigurati milijardu dolara, uz obvezu od 5 milijardi dolara od SpaceX-ovog investitora Honeycomb Asset Management.

Princ Saudijske Arabije Alwaleed bin Talal također je u Muskovu ponudu pristao uključiti svoje postojeće ulaganje u Twitter u iznosu od 1,89 milijardi dolara. Princ smatra da će Musk biti "izvrstan vođa" za ovu tvrtku. Musk sada ima obveze financiranja od 27,25 milijardi dolara, uz 19 ulagača.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI