TWITTER U NOVOM DOBU: Što će se dogoditi nakon Muskove kupnje? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TWITTER U NOVOM DOBU: Što će se dogoditi nakon Muskove kupnje?

Autor Krunoslav Ćosić

Elon Musk je ostvario ono što je naumio - kupio je Twitter za 44 milijarde dolara

 Elon Musk Twitter (1).jpg Izvor: Shutterstock

Što naumi to i ostvari, ukratko bi se moglo zaključiti sve što je vezano za kontroverznog čovjeka koji nosi titulu najbogatijeg na svijetu. To je čovjek koji probija barijere u svakom pogledu, a jedna od njih je i nedavna kupnja društvene mreže Twitter, iako smo prethodnim danima svjedočili otporu za taj potez. Prethodno je kupio 9,2 posto Twittera.

 Elon Musk Twitter (2).jpg Izvor: Shutterstock

Zasigurno nitko ne zna što će se događati s Twitterom nakon što je dobio novog vlasnika. Musk je poznat po kontroverznim potezima koji utječu na mnoge u cijelom svijetu - dovoljan je jedan njegov tvit i stvari se mijenjaju. Iako ima "samo" 84,7 milijuna pratitelja na Twitteru, a vjerujemo da će se taj broj drastično povećati, sam Musk na mreži popularnoj u SAD-u (u Hrvatskoj nema neku veliku popularnost) prati samo 114 profila.

Njegova pretposljednja objava na Twitteru je: Nadam se da će i moji najgori kritičari ostati na Twitteru, jer to znači sloboda govora.


Zatim je nakon potvrde o kupnji napisao Yesss!!! te prenio izjavu u kojoj nastavlja o slobodi govora.


Uvijek nepredvidljivi Elon sada intrigira cijeli svijet jer se svi pitaju što će sljedeće učiniti. Možda to niti on ne zna. U rukama ima moćno "oružje" s kojim može ciljati bilo gdje. Sve nas zanima u što će se Twitter pretvoriti jer je u posljednjim mjesecima, dok je razmišljao o kupnji Twittera, jako kritizirao ovu društvenu mrežu koja je poznata po sporim promjenama.

Dugo vremena je trebalo dok su povećali broj znakova koji se mogu objaviti, ali bez ikakve mogućnosti editiranja objave. Zasigurno će to biti jedna od prvih promjena. Hoće li Twitter postati novi predvodnik među društvenim mrežama, možda će privući neke nove generacije? U svakom slučaju, stvari sigurno neće ostati iste. U to možemo biti 100 posto sigurni.

Ali, promjena se neće dogoditi preko noći jer će proces dogovora nakon preuzimanja trajati neko vrijeme. Najvjerojatnije do jeseni 2022. Tek tada bi Elon Musk mogao preuzeti Twitter u potpunosti i njime upravljati kako (po)želi.

 Twitter Edit.jpeg Izvor: Twitter

Musk je već najavio promjene poput algoritama (otvoreni kod) uz koje želi pridobiti veće povjerenje, želi se boriti protiv spam botova te dati veću autentičnost objavama. Neki se pitaju hoće li vratiti račun Donaldu Trumpu kojeg su početkom 2021. godine izbacili s Twittera odnosno blokirali mu pristup.

Unutar samog Twittera već postoje (negativne) reakcije na dolazak Muska na čelno mjesto. Mnogi zaposlenici Twittera već su tvitali emotikone pune suza i memove ljudi koji imaju emocionalni slom. Svi su šokirani i još nisu stigli izraziti svoje emocije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI