ŽELI KUPITI TWITTER MREŽU: Elon Musk ponudio 41,36 milijardi dolara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŽELI KUPITI TWITTER MREŽU: Elon Musk ponudio 41,36 milijardi dolara

Autor Smartlife

Slijedi li neočekivan rasplet?

 Elon Musk Izvor: Shutterstock

SkyNews i drugi svjetski mediji pišu da je Elon Musk ponudio novac za Twitter mrežu. Prije nedavne kupnje 9,2 posto dionica Twittera Musk je najavljivao da bi pokrenuo novu društvenu mrežu, ali su se stvari počele događati drugačijim tijekom. Pretpostavljalo se da će ući u strukturu koja odlučuje o razvoju mreže, ali se to nije dogodilo.

Ponuđena cijena generalnog direktora Tesla kompanije od 54,20 dolara po akcdioniciiji predstavlja premiju od 38% u odnosu na zaključnu cijenu Twitterovih dionica 1. travnja, posljednjeg trgovačkog dana prije nego što je javno objavljeno njegovo ulaganje veće od 9% u kompaniju.

Prema podacima regulatorne agencije, Elon Musk se na kupnju dionica Twittera odlučio kako bi podržao slobodu govora. „Investirao sam već u Twitter jer vjerujem da ima potencijal postati platforma na kojoj se njeguje sloboda govora širom svijeta. Ubijeđen sam da je sloboda govora socijalni imperativ kako bi demokracija funkcionirala“, stoji u pismu Elona Muska upućenom vrhu Twittera.

Elon Musk
Izvor: Pixabay

Musk, kojeg prati 80 milijuna ljudi, smatra da je Twitter potrebno transformirati u privatnu kompaniju: „Moja sadašnja ponuda je najbolja moguća i finalna koju ću dati i ako ne bude prihvaćena morat ću razmisliti o mom udjelu u vlasničkoj strukturi na ovoj društvenoj mreži. Ovo nije prijetnja, jednostavno - moja dosadašnja investicija ne može se nazvati dobrom bez promjena koje je neophodno napraviti“.

Musk je u pismu naveo i da ne vjeruje u menadžment kompanije tj. društvene mreže jer nemaju dovoljno snage i volje da pokrenu nužne promjene. Također, smatra da će dioničari s oduševljenjem prihvatiti ovaj prijedlog za otkup Twitter mreže.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI