KINEZI SU LUDI ZA IPHONEOM Vivo i Oppo u padu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KINEZI SU LUDI ZA IPHONEOM Vivo i Oppo u padu

Autor Krunoslav Ćosić

Apple iPhone je broj 1 u Kini već 6 uzastopnih tjedana

 Apple iPhone 13 (2).jpg Izvor: Lou-Foto / Alamy / Alamy / Profimedia

Prema China Smartphone Weekly Trackeru iz Counterpoint Researcha, Apple nastavlja biti vodeći brend pametnih telefona u smislu prodajnih jedinica i prihoda u Kini kroz šest uzastopnih tjedana. Apple se popeo na prvo mjesto u Kini odmah nakon izlaska iPhonea 13 (u 39. tjednu).

Apple je nakon toga bio na vodećoj poziciji veći dio razdoblja, rijetko ustupajući mjesto kineskom konkurentu vivo. Novi iPhone 13 omogućio je uspjeh. Relativno niža početna cijena pri izlasku u Kini pomogla je u povećanju prodaje kao i nove kamere i 5G značajke.

 Apple, vivo, Oppo prodaja telefona u Kini.jpg Izvor: Counterpoint

Appleov glavni konkurent na premium tržištu, Huawei, suočio se s padom prodaje zbog tekućih američkih sankcija.

Među Appleovim iPhone 13 modelima osnovni model zabilježio je najveće prodajne udjele, a slijede ga iPhone 13 Pro Max i iPhone 13 Pro.

Inicijalna prodaja iPhonea 13 serije u Kini premašuje prodaju njegovih prethodnika. Izlaskom iPhonea 13 Apple je zauzeo prvo mjesto u prodaji u Kini i zadržao poziciju broj 1, isključujući kratko razdoblje tijekom Dana samaca u studenom. Ovaj uspjeh također prati snažna potražnja za iPhoneom 12, pridonoseći povećanju ukupne Appleove prodaje.

 Apple iPhone prodaja u Kini.jpg Izvor: Counterpoint

Komentirajući stanje na kineskom tržištu direktor istraživanja Tom Kang rekao je da je “jedini pravi konkurent Appleu u Kini do sada bio Huawei, ali se suočava s ozbiljnim problemima s proizvodnjom zbog američkih sankcija. Apple će vjerojatno nastaviti svoj uspjeh.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI