MUČI IH TIKTOK Meta podiže uzbunu zbog konkurencije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MUČI IH TIKTOK Meta podiže uzbunu zbog konkurencije

Autor Krunoslav Ćosić

Mark Zuckerberg upozorava na usporavanje rasta prihoda

 Meta Facebook (1).jpg Izvor: NOAH BERGER / AFP / Profimedia

Meta se suočava s povećanom konkurencijom, uključujući TikTok. Nisu baš oduševljeni s predviđanjima zarade otkako je tvrtka Facebook prošla kroz veliki rebrending u Metu krajem 2021. godine.

Menadžeri Meta Platformsa u 4. tromjesečju 2021. predviđaju sporiji rast jer mlađa publika provodi manje vremena na njihovim platformama, ali ih zanima aplikacija s kratkim video filmovima (TikTok). Kako bi zaustavio pad, Zuckerberg je izjavio da će se tvrtka u velikoj mjeri usredotočiti na svoju uslugu Instagram Reels, nešto poput TikTok klona, ali je dodao da je od toga teže ostvariti prihod nego na drugim osnovnim platformama.

"Ljudi imaju puno izbora na koje mogu provesti svoje vrijeme, a aplikacije poput TikToka rastu vrlo brzo", rekao je Zuckerberg, prenosi Mobile World Live.

 117th Congress;2021;America;American;Americas;Capitol Hill Izvor: Profimedia

Meta Platforms također se žalio na promjene privatnosti od strane Applea, navodeći da su one otežale praćenje korisnika i isporuku personaliziranih oglasa, za što očekuje da će ih ove godine koštati oko 10 milijardi dolara.

Nadalje, Mark upozorava na nižu potrošnju na oglašavanje zbog inflacije, utjecaja strane valute i poremećaja lanca opskrbe, što utječe na proračune. Ulagači nisu dobro prihvatili oprez Meta Platformsa jer je njegova cijena dionice pala za više od 20 posto, izbrisavši potencijalnih 200 milijardi dolara iz procjene.

 Mark Zuckerberg Meta (1).jpg Izvor: Shutterstock

Prihodi u četvrtom tromjesečju 2021. dosegli su 33,7 milijardi dolara, što je 20 posto više u odnosu na prethodnu godinu, iako je neto prihod tvrtke pao 8 posto na 10,3 milijarde dolara, što je prvi pad od 2019.

Mjesečna baza aktivnih korisnika porasla je za 4 posto, na 2,9 milijardi, s dnevnim aktivnim korisnicima za 5 posto, na 1,9 milijardi. Kao dio svog ulaska u metaverzum, Meta Platforms je po prvi put iznio detaljne brojke za VR i AR poslove otkrivajući gubitak od 3,3 milijarde dolara jer ulažu velika sredstva u svoju buduću viziju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI