KRIPTOVALUTNI POTHVAT Meta se suočava s kolapsom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KRIPTOVALUTNI POTHVAT Meta se suočava s kolapsom

Autor Ivan Vukić

Gasi li se Libra, Metin poduhvat s kriptovalutama?

 Diem kriptovaluta (2).jpg Izvor: mundissima / Alamy / Alamy / Profimedia

U brojnim izvješćima navodi se da je Diem Association, kontroverzni poduhvat digitalne valute podržan od strane Facebookove matične Meta Platforms, očito konačno pokleknuo pred valom regulatornog otpora koji ga je mučio od njegovog pokretanja 2019. godine.

Wall Street Journal izvijestio je da Diem Association pregovara o prodaji svoje tehnologije svom kalifornijskom partneru Silvergate Capitalu za oko 200 milijuna dolara. Izvorno pod nazivom Libra, projekt kriptovalute brzo je postao zarobljen u kontroverzama i bio pod intenzivnim nadzorom regulatora, prenosi Mobile World Live.

 Diem kriptovaluta (1).jpg Izvor: Michaela Dusikova / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

To je zauzvrat dovelo do ranih sponzora visokog profila, uključujući Vodafone Group, Visu i Mastercard koji su povukli svoju podršku za projekt. Izvještavajući o planiranoj prodaji, Financial Times je primijetio da Meta Platforms traži izvore prihoda za svoj budući rast, sugerirajući da bi prodaja mogla dati Diem Associationu priliku da isplati neka sredstva članovima osnivačima inicijative, za koje su novine izvijestile da su u početku sudjelovali s 10 milijuna dolara.

Meta Platforms je poduzeo različite napore kako bi preuredio jedinicu u pokušaju da umiri globalne regulatore, uključujući rebrand i ponovno fokusiranje u 2020. Dogovor u 2021. je bio da će Silvergate Banka postati ekskluzivni izdavatelj Diem valute i vezala njezinu vrijednost za američki dolar. Uslijedilo je premještanje primarnih operacija iz Švicarske u SAD.

Međutim, Politico izvještava kako američke vlasti nisu bile spremne odobriti projekt te su male šanse da bi projekt mogao biti spašen.

 profimedia-0656750155.jpg Izvor: GANNA MARTYSHEVA / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI