Meta nije uspjela nagovoriti milijarde korisnike | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Meta nije uspjela nagovoriti milijarde korisnike

Autor Igor Martić

Cilj kompanije je bio "natjerati" korisnike na obavljanje transakcija u njihovoj valuti

 Meta (2).jpg Izvor: Seemanta Dutta / Alamy / Alamy / Profimedia

Silvergate Capital banka će preuzeti platnu mrežu blockchain i intelektualno vlasništvo Diem Association za 182 milijuna dolara. To je inače tvrtka za digitalnu valutu koju podržava Meta Platforms (odnosno bivši Facebook).

Diem Association je objavila da će prestati s trgovanjem te slijedi prodaja imovine. Istodobno, time se završava Metina ambicija nagovora milijardi svojih korisnika da obavljaju transakcije u svojoj valuti.

 Meta Facebook (3).jpg Izvor: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Projekt Diem, koji se u početku zvao Libra kada je predstavljen 2019., gotovo je odmah naišao na žestoko protivljenje regulatornih tijela zabrinutih da bi se Facebooku moglo dati previše kontrole nad novčanim sustavom i narušiti privatnost korisnika.

Facebook je radikalno smanjio planove te je Diemove operacije prethodno prebacio iz Švicarske u Sjedinjene Države kako bi svoju valutu vezao uz dolar, ciljajući na stvaranje američkog stabilnog novca vezanog uz dolar.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI