Problemi s opskrbom i dalje ometaju prodaju pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Problemi s opskrbom i dalje ometaju prodaju pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

IDC i Canalys su objavili podatke o isporukama pametnih telefona u Q4 2021

 Apple iPhone.jpg Izvor: Apple

Izvješća analitičara za isporuke pametnih telefona u četvrtom tromjesečju 2021. pokazala su kontinuirani utjecaj nestašice komponenti i logističkih problema budući da je potražnja nadmašila ponudu u cijeloj industriji.

IDC je zabilježio pad od 3 posto na godišnjoj razini tako da je u Q4 2021. isporučeno 362,4 milijuna jedinica dok je Canalys zabilježio porast od 1 posto, na 363,1 milijun. Ako se pitate kako su podaci različiti treba istaknuti i da su obje kompanije također imale različite brojke i u četvrtom tromjesečju 2020. Tvrtke prikupljaju podatke i na temelju tih podataka objavljuju svoja izvješća. Obje kompanije su navele probleme s opskrbom u četvrtom tromjesečju 2021.

 young woman;communication;interest;technology;e-mail;smartphone;one person;25-29 years;one woman only;only young adults;adults only;only women;only young women;one young woman only;woman;young adult;adult;convenience;wireless technology;information;daily life;wi-fi;connection;mobility;social media;relaxation;instant messaging;leisure;domestic life;casual clothes;multimedia smartphone;wireless device;cell phone;kitchen counter;day;indoors;kitchen;home interior;text messaging;engrossed;holding;communicating;standing;using;looking;reading;waist up;off center;selective focus;color image;Instagram;Twitter;Myspace;Facebook;20s;freetime;spare time;domestic lifestyle;home life;texting;countertop;e-mails;technologies;interests;smartphones;young women;adults;young adults;women;kitchens;home interiors;cell phones;casual clothing;kitchen counters;wireless devices;multimedia smartphones;connections;daily lives;color images;iPhone;twenties;late 20's;one individual;person;one woman;cell;mobile phone;informal clothing;casualwear;iphone;interior;daytime;portable;connectivity;everyday life;everyday scene;info;convenient;instant messages;social networking;text message;waist-up;connexion;colour image;emails;smart phones;iPhones;cells;mobile phones;informal clothes;countertops;connexions;everyday scenes;wireless technologies;conveniences;colour images;electronic mail;tech;young person;age 25-30;late twenties;just women;just adults;standing up;holds;hold;messaging phone;use;uses;mobile;casual apparel;casually dressed;informal wear;daylight;the everyday;daily;everyday;conveniently;instant message;IM;IMing;differential focus;email;smart phone;off-center;20's;late 20s;indoor;day-time;wifi;wi fi;casual wear;i-phone;photoalto,people Izvor: Profimedia

Za isporuke tijekom cijele 2021. godine obje tvrtke su navele da su dobavljači isporučili 1,4 milijarde jedinica, što je Canalys primijetio da je blizu razinama prije pandemije Covid-19 (koronavirusa), nakon značajnog pada u 2020.

Iako se primjećuje oporavak segmenta pametnih telefona tijekom 2021., upozorili su da će se ograničenja ponude nastaviti i u 2022. godini. Potpredsjednik IDC-ove grupe za praćenje mobilnih uređaja širom svijeta, Ryan Reith, predvidio je nastavak “opskrbe i logističkih izazova” u prvoj polovici 2022., iako je nagovijestio da će uspon i oporavak početi u drugom tromjesečju.

“Nema sumnje da je potražnja još uvijek jaka na mnogim tržištima, a u određenoj mjeri vidimo sve veći interes potrošača za 5G uređajima te novim oblicima poput sklopivih pametnih telefona.” Obje su tvrtke objavile podatak o (nepromijenjenih) pet najboljih dobavljača koji traje od četvrtog kvartala 2020., a iza vodećeg Applea slijede Samsung, Xiaomi, Oppo i Vivo.

 Apple iPhone 13 (2).jpg Izvor: Lou-Foto / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI