PO PRVI PUT U POVIJESTI Vrijednost tvrtke prešla je 3 bilijuna dolara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PO PRVI PUT U POVIJESTI Vrijednost tvrtke prešla je 3 bilijuna dolara

Autor Smartlife

Preciznije rečeno, vrijednost je bila veća od 3000 milijardi dolara

 Apple trgovina (2).jpg Izvor: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Apple je na trenutak bila prva američka kompanija čija je vrijednost bila veća od 3 bilijuna dolara. To se dogodilo čak simbolično - prvog dana trgovanja 2022. godine. U tom trenutku pojedinačna dionica kompanije dostigla je 182,88 dolara, što je vrijednost čitave kompanije podiglo na više od 3.000 milijardi dolara.

Kasnije je cijena dionice pala za 2,5 posto, na 182,01 dolar, pa je tržišni kapital Apple kompanije završio burzovni dan na 2.999 milijardi dolara. Najvrijednija svjetska kompanija očekuje da će potrošači u ovoj godini nastaviti kupovati iPhone 13 i ranije modele (posebno iPhone 11 i iPhone 12), računala MacBook različitih kategorija, ali i svakodnevno sve više koristiti servise poput Apple TV i Apple Music.

 Apple iPhone 13 Pro Max
Apple iPhone 13 Pro Max
Izvor: nyc russ / Alamy / Alamy / Profimedia

Kompanija Apple je dostigla granicu od dva bilijuna dolara zajedno s konkurentskom kompanijom Microsoft koja u ovom trenutku vrijedi oko 2,5 bilijuna dolara i za sada nema indicija da bi značajan je skok mogao približiti kompaniji Apple.

Prema posljednjim istraživanjima JP Morgan analitičara, oko 1,4 milijarde Android korisnika moglo bi prijeći s Android telefona na iPhone i to sve zahvaljujući samo jednom modelu koji će biti predstavljen u ožujku - iPhone SE (2022) 5G.

Alphabet, Amazon i Tesla su već prešli granicu od 1.000 milijardi tj. bilijun dolara, a saudijski Oil Co. vrijedi oko 1.009 milijardi dolara u ovom trenutku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI