Od sada je moguće plaćati putem aplikacije Viber | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Od sada je moguće plaćati putem aplikacije Viber

Autor Krunoslav Ćosić

Opcija plaćanja nije dostupna kod nas u Hrvatskoj, ali će jednog dana biti podržana

 Viber_payments.jpg Izvor: Viber

Dodavanje financijskih sredstava u digitalni novčanik bit će moguće putem Mastercard i Visa kartica te lokalnih banaka. Rakuten Viber pokreće plaćanje unutar aplikacije, a uvođenjem sigurnog rješenja za prekogranično digitalno plaćanje Viber je dosegao status super aplikacije.

Do sada smo putem Viber aplikacije, na pametnom telefonu, tabletu ili računalu mogli poslati poruke, fotografije i video filmove, a od sada je podržano i slanje novca. U početku će usluga plaćanja putem Vibera biti dostupna u Grčkoj i Njemačkoj, a u bliskoj budućnosti će se proširiti i na druge države.

Viber je instaliran na 91% pametnih telefona u Grčkoj, a njemački Stiftung Warentest proglasio ga je jednom od najsigurnijih aplikacija za razmjenu poruka.

 Viber (2).jpg Izvor: Viber

Digitalno plaćanje s mobilnim novčanikom dostupnim unutar Viber aplikacije omogućit će korisnicima Vibera jednostavno slanje novca drugim osobama i poslovnim subjektima kao i postavljanje digitalnog novčanika za pohranu novca, za početak eura. Planira se i proširenje na druge valute zajedno s novim uslugama koje će uskoro biti dostupne.

Viber se za pružanje licencirane usluge plaćanja udružio s Rapydom, globalnom fintech-as-a-service tvrtkom koja će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja u Viber aplikaciju. Korisnici Vibera moći će pristupiti velikom broju dodatnih financijskih usluga, uključujući:

▪ plaćanja s Vibera na Viber novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u eurima, s planovima za skoro uvođenje drugih valuta
▪ bankovni prijenosi za jednostavno plaćanje rutinskih troškova poput računa za struju
▪ ekskluzivni popusti i nagrade lokalnih partnera.

Mislilo se i na sigurnost te će korisnici morati postaviti osobni identifikacijski kod ili biometrijsko prepoznavanje za omogućavanje sigurnih transakcija. Potvrde plaćanja šalju se automatski uz obostranu enkripciju. Uslugu će pratiti i pomoć korisnicima na lokalnim jezicima.

 Viber_security.jpg Izvor: Viber

Rakuten Viber na globalno tržište digitalnog plaćanja ulazi s globalnom bazom korisnika od nekoliko stotina milijuna potrošača i snažnom sigurnosnom reputacijom temeljenoj na automatski postavljenoj i obostranoj enkripciji za privatnu komunikaciju.

McKinsey procjenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, domaće transfere i plaćanja kreditnim karticama porasti na 2,5 bilijuna dolara do 2025. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI