STIŽE NAJNOVIJA ZNAČAJKA U VIBER: Smanjit će rizik od otmice računa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STIŽE NAJNOVIJA ZNAČAJKA U VIBER: Smanjit će rizik od otmice računa

Autor Krunoslav Ćosić

Viber uvodi dvostupanjsku potvrdu s kojom će povećati sigurnost korisnika

 Viber Password protection PR.jpg Izvor: Viber

Uz novu značajku korisnicima se omogućuje dodatna provjera svojih računa kako bi se smanjio rizik od otmice računa i zaštitila njihova privatnost. Dodatna razina sigurnosti korisnicima omogućuje provjeru autentičnosti svojih računa pomoću PIN koda i emaila.

Viber je poruke obostrano šifrirao onemogućavajući time trećim stranama pristup podacima, a značajka nestajanja poruka omogućuje korisnicima daljnju kontrolu nad time tko vidi njihove poruke.

Najnovija značajka dvostupanjske provjere korisnicima će pružiti potrebnu sigurnost dok komuniciraju unutar Vibera. Odlučite li se za aktivaciju značajke dvostupanjske potvrde trebat će odabrati šesteroznamenkasti PIN broj te potvrditi svoju email adresu.

 Viber Password protection PR_Gif.gif Izvor: Viber

Kako bi se prijavili na Viber na mobilnom uređaju ili desktopu korisnici će morati potvrditi račun upisom svog PIN koda. U slučaju da zaborave PIN koristit će se prethodno definirani email kako bi se korisniku pomoglo da ponovno pristupi svom računu.

PIN kod će onemogućiti mogućnost deaktivacije računa pomoću Vibera na desktopu. Svatko tko pokuša deaktivirati Viber račun putem desktopa morat će koristiti PIN kod. Dvostupanjska provjera štiti od hakera koji otimaju korisničke račune kako bi slali neželjene poruke ili pristupili privatnim podacima.

Viber za sada dvostupanjsku potvrdu omogućuje samo u odabranim europskim državama prije nego što se uvede na globalnoj razini, a rade i na dodavanju biometrijske autentifikacije u budućnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI