VIBER: Mogu li se vratiti greškom obrisane poruke? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VIBER: Mogu li se vratiti greškom obrisane poruke?

Autor Smartlife

Rješenje postoji za Android, iOS i Huawei (App Gallery)

 Viber (3).jpg Izvor: Viber

I nije niti komplicirano! Ako ste greškom obrisali neke poruke u Viber aplikaciji ili ste mijenjali telefon jednostavno ćete ih vratiti.

Pri svakoj promjeni pametnog telefona moguće je na novi model prenijeti stare poruke i ostale sadržaje (video i foto, grupe). Na Android uređajima backup (sigurnosna kopija) čuva se na Google Driveu, kod Apple na iCloudu dok Huawei za to koristi svoj Huawei Drive.

Ovo se radi periodično kako biste se spasili od neželjenih situacija u kojima slučajno možete ostati bez bitnih poruka. Ukoliko se ipak dogodi da greškom obrišete neke bitne poruke ili je potrebno promijeniti telefon evo kako to možete izvesti.

Android uređaji

Kod Android uređaja Viber aplikacija se povezuje s Google računom. Nakon toga dovoljno je postaviti koliko se često radi sigurnosna kopija podataka: dnevno, tjedno ili mjesečno. Viber će nastaviti automatski čuvati kopije vaših poruka, a ukoliko želite možete odabrati isto i za slike i video filmove.

Ako želite vratiti poruke dovoljno je odići u Viber izbornik (tri linije u donjem desnom kutu), odabrati postavke (Settings), svoj račun (Account) te opciju za Viber backup. Provjerite kad je bio posljednji backup. Ukoliko vam odgovara datum idite na opciju Restore na dnu ekrana.

Ako želite prebaciti poruke na drugi uređaj napravite sve što je prethodno opisano, ali umjesto Restore odaberite Backup now, kako biste sačuvali aktualne poruke. Nakon toga dovoljno je instalirati Viber na novom uređaju i kada upišete broj telefona Viber će automatski ponuditi opciju povrata povijesti poruka.

iOS uređaji

Kod Apple uređaja procedura je skoro identična, samo što iOS backup poruke čuva samo na iCloud serveru. Procedura za povrat podataka je jednostavna, ali nije moguće prebaciti poruke s Android uređaja na iOS i obrnuto.

Kako biste sačuvali svoje poruke na iOS uređaju treba odabrati postavke Viber aplikacije – tri točkice u donjem desnom kutu (More). Odaberete postavke (Settings), svoj račun (Account) i provjerite kada je napravljen posljednji backup. Ukoliko vam odgovara datum, idite na opciju Restore na dnu ekrana. Ispisat će vam se koje će poruke iz povijesti biti vraćene. Kliknite na Restore now kako biste inicirali povratak.

Ukoliko želite sačuvati poruke prije prelaska na novi iPhone odaberite želite li backup slika i video filmova i kliknite na BackUp Now. Viber će backupirati podatke na iCloud. Prethodno provjerite imate li na iCloudu dovoljno prostora jer ne postoji nijedan drugi način da se to uradi.

Kada prijeđete na novi iPhone neophodno je koristiti isti iCloud račun. Provjerite imate li aktiviranu opciju da se Viber aplikacija sinkronizira s iCloudom. Idite u Postavke telefona i kliknite na Podešavanja računa, a onda na iCloud. U novom prozoru pronađite Viber i provjerite da li je backup uključen. Ukoliko nije aktivan podaci neće moći biti backupirani na iCloud.

Huawei AppGallery

Huawei AppGallery funkcionira identično kao kod Android telefona, samo što se za backup koristi Huawei Drive. Procedura je identična ukoliko imate Viber instaliran s AppGallery. Huaweijevi telefoni, koji imaju Google servise i dobili su nova ažuriranja, automatski nastavljaju ažurirati aplikacije preko AppGallery, iako su one inicijalno skinute s Play Storea.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI