SAT ZA PLANET ZEMLJU: Tamni način na telefonu štedi energiju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAT ZA PLANET ZEMLJU: Tamni način na telefonu štedi energiju

Autor Krunoslav Ćosić

Uz isključivanje nepotrebne rasvjete istu stvar možete napraviti i na svojem smartphoneu

 Viber tamna tema.jpg Izvor: Viber

Već 15 godina, od 2007., postoji inicijativa Sat za planet Zemlju (Earth Hour) u organizaciji WWF-a (World Wide Fund for Nature), pokrenuta u australskom Sydneyu, a s kojom se želi upozoriti na razorne posljedice čovjeka na planet i suočavanje s posljedicama klimatskih promjena. Kroz simboličko isključivanje svjetla na samo jedan sat pokušava se pokazati predanost zaštiti prirode.

Ove se godine Sat za planet Zemlju održava u subotu 26. ožujka 2022., u periodu od 20:30 do 21:30 sati. Jednostavno, u svojoj kući isključite svjetla koja vam nužno ne trebaju i pridružite se globalnoj inicijativi u kojoj sudjeluju milijuni ljudi u 190 zemalja širom svijeta, ali i mnogi gradovi.

I grad Zagreb sudjeluje u inicijativi, a ove će godine na sat vremena biti isključena javna i dekorativna rasvjeta na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (osim rasvjete kolnika).

WWF - zajedno je moguće
Izvor: Youtube

I na svojem pametnom telefonu također možete isključiti rasvjetu ukoliko tijekom tih sat vremena nećete koristiti nikakve funkcionalnosti, a ako baš morate onda uključite Dark odnosno Tamni način rada. Ovaj način rada ekrana koristan je u noćnim satima jer ne samo što štedi energiju nego i smanjuje utjecaj na naš organizam.

U mobilnoj aplikaciji Viber, uz uobičajeni klasični i crni (tamni) način rada pronašli smo i tamnoplavi način rada. Za odabir nekog od ova dva načina u Viberu otvorite Više, zatim Postavke te Izgled. Na izbor vam se nude klasična, tamnoplava i crna tema.

Možete odabrati i opciju Automatska tema tako da će Viber pratiti odabir u postavkama telefona (ako u postavkama telefona odaberete Tamni način, on će se tog trenutka automatski primijeniti i na Viber).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI