RAVNO I BEZ NABORA NA ODJEĆI Pomoću moćnog parnog glačala | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RAVNO I BEZ NABORA NA ODJEĆI Pomoću moćnog parnog glačala

Autor Dijana Kaćanski

Svakoj pripadnici ljepšeg spola teško pada glačanje koje se s hladnijim danima povećava, možemo vam pomoći

 Djevojka i retro pegla Izvor: Alexander Cherepanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako pitate bili koju djevojku ili ženu koji joj je kućanski posao najzamorniji, većina će se složiti da je to glačanje odjeće.

Glačalo je električni uređaj s glatkim i zagrijanim donjim dijelom koji služi za uklanjanje nabora na tkaninama jer se toplinom i pritiskom vlakna u tkanini rastežu i zadržavaju oblik nakon hlađenja.

 Parno glačalo 1 Izvor: amazon

Povijest glačanja seže do prvog stoljeća pr.Kr. kada su se u Kini za glačanje koristile metalne plitice napunjene žarom. Trokutaste debele ploče od lijevanog željeza s drškom koje su se zagrijavale na peći upotrebljavale su se u 16. stoljeću dok se s pojavom elektrifikacije sve promijenilo.

Prvo električno glačalo bilo je teško i patentirano je 1882. godine dok se prvo glačalo s parom u komercijalnoj upotrebi pojavilo davne 1926. godine.

 Parno glačalo 2 Izvor: amazon

Od tada do danas promjene su se događale većinom u dizajnu, motoru i gotovom proizvodu koji je puno lakši od prethodnih generacija, ali i dalje taj zamorni posao nije oduševljavao pripadnice ljepšeg spola.

Sada to više nije tako budući novi modeli glačala na paru ne zahtijevaju dugotrajno stajanje uz stol za glačanje, već se glačalom djeluje okomito na odjeću.

Ako i vi spadate u skupinu dama koje ne vole klasično glačanje, pokušajte razmisliti o pametnom trendu glačanja uz pomoć novog modela parnog glačala po cijeni oko 42 eura s kojim možete puno lakše svoju odjeću dovesti u red.

 Parno glačalo 3 Izvor: amazon

Ovo glačalo velike snage – 2000 W koji se zagrijava u samo 20 sekundi i s 350 ml spremnika za vodu može osloboditi jaku snagu pare koja prodire čak i u debele tkanine, ravna ih i ne oštećuje.

Osim što je odjeća ona ovaj način za 5 do 10 minuta savršeno ravna, visoka temperatura od 180°C čini odjeću mekanom te uklanja 99,99% bakterija pa glačalom možete osvježiti i posteljinu na krevetu ili tkanine na namještaju.

Za glačanje se upotrebljavaju dva stupnja pare, prva za tanku i prozračnu odjeću dok je drugi stupanj pare predviđen za glačanje jesenske i zimske odjeće.

Dodatna sigurnost dok glačate na ovaj način je automatsko isključivanje u roku od 15 sekundi ukoliko u spremniku nedostaje voda dok se uređaj isključuje nakon 15 minuta glačanja.

Uređaj ima LCD zaslon, ručni i automatski prekidač, kabel dug gotovo 2 metra, može se upotrebljavati jednostavno i desnom i lijevom rukom pa će vaša odjeća na jednostavan način biti savršeno ravna i lijepa, a glačanje neće više biti muka već zanimljiv i zabavni posao.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI