CILJ JE SMANJENJE OTPADA: Samsung donosi 20-godišnje jamstvo | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

CILJ JE SMANJENJE OTPADA: Samsung donosi 20-godišnje jamstvo

Autor Krunoslav Ćosić

Jamstvo se odnosi na ključne komponente većine kućanskih uređaja

 Samsung 20-godišnje jamstvo.jpg Izvor: Samsung

Nešto što je već dugo vremena nezamislivo postalo je zamislivo - 20 godina jamstva. To znači da ćemo određene uređaje moći koristiti zaista jako dugo te ih čak i ostaviti u nasljedstvo sljedećoj generaciji. To znači da će dijelovi potrebni za održavanje i servisiranje DIT komponente biti dostupni 20 godina. Tako korisnici mogu biti sigurni i bezbrižni jer će Samsung servis imati sve uređaje i komponente kada im zatrebaju.

Samsung je dosadašnje jamstvo od 10 godina (u Europi i SAD-u) produžio na 20 godina, a jamstvo se odnosi na kućanske uređaje koji poboljšavaju kvalitetu života korisnika unutar doma. Uvođenjem 20-godišnjeg jamstva na ključne komponente većine svojih uređaja napravili su još jedan veliki korak naprijed.

 Samsung Bespoke AI perilica i sušilica.jpg Izvor: Samsung

Tvrtka Samsung kontinuirano ulaže velike napore za smanjenje otpada razvojem održivih rješenja koja se temelje na izdržljivosti - koncept uključuje smanjenje otpada produljenjem životnog ciklusa Samsung kućanskih uređaja kroz pouzdanost jer česta zamjena kućanskih uređaja proizvodi fizički otpad, ali i troši vrijeme i energiju.

Od hladnjaka do perilice svaki Samsungov uređaj prolazi kroz striktnu fazu osiguranja kvalitete tijekom koje se uređaji temeljito testiraju kako bi se osigurao njihov ispravan i dugogodišnji rad. Ovaj detaljan proces ispitivanja kvalitete jedan je od ključnih razloga zašto su Samsung uređaji prepoznati po svojoj kvaliteti, a posebice Samsung tehnologija digitalnog invertera (DIT).

 Samsung Digitalni inverterski motor.PNG Izvor: Samsung

Tehnologija digitalnog invertera je ključna komponenta kućanskih uređaja. Izgrađen nastavno na više od 25 godina istraživanja i razvoja DIT utječe na sve – od energetske učinkovitosti, performansi pa sve do izdržljivosti uređaja poput primjerice hladnjaka i perilice rublja.

Kao takva, zaštita integriteta ove važne komponente s 20-godišnjim jamstvom produljuje razdoblje korištenja uređaja, smanjuje stvaranje otpada koji šteti okolišu, a korisnicima pruža potpunu bezbrižnost prilikom korištenja uređaja.

 Samsung Digitalni inverterski kompresor.jpg Izvor: Samsung

U perilicama rublja DIT dolazi u obliku digitalnog inverterskog motora (DIM) koji se koristi za okretanje i pulsiranje bubnja perilice tijekom ciklusa pranja rublja. Desetljeće brojnih Samsung istraživanja i stručni inženjering označava da su Samsung DIM napredniji u nekoliko aspekata kada se uspoređuju s onim motorima koji se nalaze u tradicionalnim perilicama rublja.

U hladnjacima tehnologija digitalnog invertera nalazi se u obliku digitalnih inverterskih kompresora (DIC) koji djeluju kao srce uređaja, cirkulirajući hladni zrak kroz odjeljke. Za razliku od onih standardnih mogućnosti da se samo uključuju i isključuju Samsung DIC uz pomoć umjetne inteligencije prilagođava svoju snagu ovisno o okruženju.

 Samsung Bespoke hladanjak.jpg Izvor: Samsung

U praksi to znači da hladnjaci rade na višim postavkama snage tijekom vremena velike upotrebe kao što je to primjerice tijekom dana, ali i na smanjenim postavkama snage kada je u pitanju niska upotreba – tijekom noći te tako štede energiju. Pametan i učinkovit, DIC također svoju snagu može prilagođavati postupnim pomicanjem postavki zbog dodatne uštede energije, ali i produljenja životnog ciklusa hladnjaka smanjenjem ciklusa uključivanja i isključivanja.

Obje tehnologije digitalnog invertera u hladnjacima i perilicama rublja certificirao je tim inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), nezavisnog instituta za ispitivanje. Riječ je o institutu koji je osnovan 1893. godine, a poznat je po svojim visokim standardima. Nakon više od 4000 ciklusa testiranja Samsungova perilica rublja s tehnologijom digitalnog invertera dobila je VDE oznaku koja označava sigurnost i kvalitetu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI