O TOME SE ŠUŠKALO Google Maps donosi zanimljive i korisne novosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

O TOME SE ŠUŠKALO Google Maps donosi zanimljive i korisne novosti

Autor Smartlife

Procjena gužve u javnom prijevozu bit će dostupna u svim gradovima, ali jedna će opcija biti rezervirana samo za određene gradove. Stiže i plaćanje parkinga kroz Google Maps

  Izvor: Shutterstock

Od boljih ocjena objekata pa do plaćanja parkinga direktno iz aplikacije novosti su koje će razveseliti sve korisnike odlične Googleove aplikacije Maps odnosno Google Karte.

Prva novost je mogućnost procjene gužve u javnom prijevozu. Metro, vlak, tramvaj ili gradski autobus sad možete ocijenite s nekoliko izjava o gužvi kako bi algoritmu kompanije pomogli da stvori prikaz procjene gužve na svakoj liniji u svako doba.

Ukoliko čekate gradski prijevoz i Google uz najavu prikaže da je u vozilu velika gužva - uvijek imate alternativu pričekati sljedeći, uzeti taksi ili se do sljedeće stanice prošetati. Ova opcija bit će dostupna u svim gradovima u kojima funkcionira prikaz javnog prijevoza, ali će jedna opcija biti rezervirana samo za najveće gradove poput New Yorka, Sydneya i drugih. U tim će gradovima Google korisnike čak informirati na koju platformu u metrou ili na stanici trebaju stati kako bi najlakše ušli u vozilo ili vagon.

COVID sloj u Google Mapama dobit će poboljšanja pa će Google kroz Maps prikazati i lokalno relevantne činjenice poput informacija što vam je od dokumenata potrebno kako biste negdje ušli i kakve druge restrikcije vrijede u zoni oko vas.

Za restorane i druga slična mjesta Google uvodi dodatna pitanja za korisnike kako bi sljedećim posjetiteljima ponudio izbor. Tako će vas nakon ručka pitati jeste li jeli u objektu, nudi li hranu za ponijeti, preuzimanje kroz Drive-in i slične opcije.

Također, pitat će vas jeste li jeli doručak, ručak, večeru, užinu, zasladili se ili imali brunch kako bi tu vrstu podataka mogao ponuditi i budućim korisnicima te po čemu je to mjesto najviše poznato i što je u njemu najpopularnije.

U SAD-u će funkcionirati i usluga za cijene koja će korisniku pokazati koliko otprilike košta obrok u to doba dana u dolarima, umjesto piktogramima za procjenu cijene kao što je to do sada bio slučaj. Nakon SAD-a ova usluga će se proširiti i na cijeli svijet.

  Izvor: Google

I na kraju, kompanija službeno uvodi plaćanje parkinga kroz Google Maps aplikaciju uključujući i beskontaktno plaćanje na podržanim mjestima s povezanom Google Pay ili nekom drugom uslugom tog tipa.

To znači da ćete parking moći platiti direktno iz Google Mapsa, a aplikacija će na mjesto na karti na kojem ste parkirali odmah dodati oznaku kako biste se poslije mogli brže vratiti do vozila. Ova će se usluga omogućiti do kraja 2021. i tijekom 2022. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI