GOOGLE MAPS Stiže značajna promjena koja će utjecati na planirane rute | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS Stiže značajna promjena koja će utjecati na planirane rute

Autor Smartlife

Googleove Karte neće nam više davati najbržu nego ekološki najodrživiju rutu

  Izvor: Google

Tijekom ove godine stiže značajna promjena u aplikaciji Google Maps - navigacija će omogućiti da se korisnici kreću održivije u smislu potrošnje energije, ali i očuvanja prirode. Dakle, navigacija više sama po sebi neće korisnicima nuditi najbržu rutu do zadane točke nego onu koja troši najmanje resursa i štiti prirodu.

Za početak će ključan faktor biti potrošnja goriva, a kasnije će se kalkulaciji pridružiti i neki drugi faktori poput ostalih tipova zagađenja i alternativa pješačenjem ili pak vožnjom bicikla. Algoritam pronalaženja puta od točke A do točke B će samostalno od tog trenutka određivati način kretanja korisnika tako da ostavi najmanji trag ugljen-dioksida i drugih štetnih materija po okolinu i planetu.

  Izvor: Google

Ipak, korisnici kojima je brzina prioritet i dalje će biti u mogućnosti odabrati pristup najbržoj ruti, ali samo kroz dodatna podešavanja. Zbog ove promjene Google će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnim prijevozom.

Korak po korak tj. stanicu po stanicu i raspored kretanja u realnom vremenu bit će još precizniji i dostupniji u većem broju gradova, a naglasak će biti stavljen na električne autobuse, CO2 smanjene načine prijevoza, kao i na vlak, tramvaj i metro.

Rad na poboljšanju javnog gradskog prijevoza prebačen je dijelom i na gradske uprave koje sad mogu bliskije surađivati s kompanijom Google.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI