AKO SU OBJE STRANE SUGLASNE: Pratite svaki korak svoje djevojke, djeteta ili mame | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AKO SU OBJE STRANE SUGLASNE: Pratite svaki korak svoje djevojke, djeteta ili mame

Autor Krunoslav Ćosić

Ne samo što ćete znati gdje se druga osoba nalazi nego ćete znati i koliko je napunjena baterija pametnog telefona

  Izvor: Shutterstock

U Google Maps (Google Karte) aplikaciji nalazi se odlična funkcija od koje će se možda nekima dignuti kosa na glavi, ali funkcionalnost je izuzetno korisna i praktična. U bilo kojem trenutku možete znati gdje se druga osoba nalazi, odnosno gdje se nalazi pametni telefon. Dakle, uvjet je da osoba nosi smartphone sa sobom.

Kako podesiti Google dijeljenje lokacije? U gornjem desnom dijelu ekrana, u aplikaciji Maps, kliknite na svoju fotografiju te pronađite „Dijeljenje lokacije“. Zatim kliknete na Novo dijeljenje te odaberete određeni vremenski period dijeljenja ili trajno odnosno sve dok ne isključite ovu opciju.
Odaberite i osobu s kojom želite dijeliti lokaciju, a osoba mora biti pohranjena u vašem imeniku. Lokaciju možete dijeliti i kroz razne mobilne aplikacije (WhatsApp, Telegram, Signal, Viber…).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Na ovaj način određenoj osobi možete podijeliti svoju trenutnu lokaciju, a i vi ćete znati kretanje te druge osobe. Na primjer, nalazite se na vikendici u brdima te želite prijateljima poslati svoju lokaciju. Oni će lako doći do vas, a i vi ćete moći pratiti njihovu lokaciju te procijeniti za koliko će doći do vas. Zgodno ako niste počistili vikendicu ili ako želite potpaliti vatru u roštilju te ih dočekati s rasplamsanom vatrom.

Dijeljenje lokacije zgodno je ako želite pratiti kretanje svojeg djeteta, dok ide u školu i natrag. Ako imate stariju osobu u obitelji za koju se plašite da bi mogla negdje odlutati, ali sa sobom nosi pametni telefon, nećete se više plašiti.

Možete pratiti i svoju djevojku, suprugu, supruga, dečka… Jasno, ništa nećete moći napraviti bez njihovog pristanka. Ako i uzmete njihov smartphone i podesite praćenje, oni će to znati jer Google s vremena na vrijeme (u pravilu, svakih nekoliko mjeseci) na e-mail šalje obavijest o tome te vas podsjeća na to.

  Izvor: Google

Dijeljenje lokacije vidi se i u samim Google Kartama – obje osobe to vide, a uz lokaciju prikazuje se i koliki je preostali kapacitet baterije drugog telefona. Zgodno ako lokaciju dijelite sa svojim djetetom te ga možete podsjetiti da napuni bateriju. Ukoliko osoba nema podatkovnu vezu, na karti će se ispisati posljednja poznata lokacija te prije koliko vremena je to bilo.