SNAPCHAT ONESPOSOBIO FILTAR Nema više brzinomjera u popularnoj aplikaciji | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SNAPCHAT ONESPOSOBIO FILTAR Nema više brzinomjera u popularnoj aplikaciji

Autor Smartlife

Filtar predstavljen 2013. godine omogućavao je da se uz pomoć kamere telefona podijeli brzina vožnje

  Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Sporni Snapchat filtar je imao funkciju brzinomjera, a korisnici su ga često koristili prilikom vožnje pa su potom snimke objavljivali na društvenim mrežama. Ovime Snapchat prestaje promovirati brzu vožnju te predstavlja bitan sigurnosni korak za kraj popularnog i opasnog trenda.

Kritičari ovakve opcije su pokazivali nezadovoljstvo tvrdeći da promovira neodgovornu i brzu vožnju. "Nama nije ništa važnije od sigurnosti naših korisnika, zbog čega smo onemogućili filtar koji pokazuje brzinu prilikom vožnje. On se veoma rijetko koristi u našoj aplikaciji, što je jedan od razloga zašto smo ga izbrisali", izjavio je glasnogovornik te kompanije za Engadget.

  Izvor: Youtube

Iz Snapchata ističu da se ovaj filtar koristi nekoliko tisuća puta dnevno, što je samo mali dio od 5 milijardi objava na Snapchat platformi su dijele svakog dana. Stručnjaci za prometnu sigurnost više su puta upozoravali na sporni filtar, a kompanija Snapchat optužena je u nekoliko navrata zbog prometnih nesreća u kojima je bilo i smrtnih ishoda. Navodno, u svim tim slučajevima vozači su ovaj filtar koristili za mjerenje brzine, prenosi MakeUseOf.

Iako je Snapchat pokušao da s promjenama odgovori na kritike, to nije bilo dovoljno. Oni su ovaj filtar prebacili da bude sticker kako bi otežali pristup istom, limitirali su brzinu mjerenja na 60 km/h i ubacili notifikaciju "Ne koristi Snap dok voziš" jednom kada korisnik uključi tu opciju.

NBC Nightly News
Izvor: Youtube

U svibnju 2021. godine Snapchat je optužen zbog smrti tri mladića. Njihove obitelji su tvrdile da je jedan od njih vozio 200 kilometara na sat dok je suputnik sve to zabilježio s ovim filtrom. Iako je okružni sud odbacio slučaj, žalbeni sud je presudio da roditelji treba imati mogućnost tužbe kompanije.

Ovakvi filtri i opcije se često koriste u našoj regiji te smo nebrojeno puta vidjeli kako estradne zvijezde i mnogi drugi na svojim društvenim mrežama promoviraju bahatu i brzu vožnju. Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti i ostale društvene mreže koje su pune opasnih trendova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI