PRVI TRKAĆI LETEĆI AUTO Za samo 2,8 sekundi ubrzava do 100 km/h! | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVI TRKAĆI LETEĆI AUTO Za samo 2,8 sekundi ubrzava do 100 km/h!

Autor Davor Dakić

Električni Airspeeder Mk3 ubrzavat će poput najbržih serijskih automobila na svijetu

  Izvor: Profimedia

Za samo 2,8 sekundi prvi leteći trkaći automobil na svijetu ubrzava s mjesta do 100 km/h. Proizvođači su otkrili verziju koju će obožavatelji moći vidjeti ne samo na trkaćim stazama nego i iznad staza.

Već ovog ljeta leteći automobil počinje se utrkivati, a za početak će voziti bez vozača, uz daljinsko upravljanje, ali će sljedeće godine ipak dobiti pravog vozača. Britanski Mk3 trkaći prototip po prvi je put prikazan kao cjelovito i funkcionalno leteće trkaće vozilo.

Airspeeder Mk3
Izvor: Youtube

Uz LiDAR i Radar vozilo će izbjegavati sudare s drugim vozilima tijekom utrke u kojima je sigurnost vrlo bitna, s obzirom na performanse vozila izrađenog od karbonskih vlakana. Snaga električnog letećeg automobila mase 130 kilograma je 320 kW odnosno 435 KS, a u kabini se može voziti osoba do 80 kilograma mase.

  Izvor: airspeeder.com

Airspeeder Mk3 leti do visine 500 metara, maksimalna brzina u zraku mu je 120 km/h, ima omjer potiska i mase 3,5. Za usporedbu, borbeni zrakoplov F-15E Strike Eagle ima omjer 1,2, što je primjetno manje nego ovaj automobil. Airspeeder Mk3 polijeće i slijeće vertikalno, poput velikog drona, a u planu je proizvodnja 10 trkaćih vozila koji će se zatim isporučiti trkaćim timovima koji će se natjecati tijekom ove godine.

Do sada su postojale različite izvedbe automobila koji mogu letjeti, vidjeli smo ih i na raznim auto sajmovima – prije nekoliko godina u Ženevi je predstavljen prototip.

  Izvor: airspeeder.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI