ZNALI SU ZABORAVITI I TORTU ZA VJENČANJE Hrvati najčešće gube stvari u taksiju petkom i subotom | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZNALI SU ZABORAVITI I TORTU ZA VJENČANJE Hrvati najčešće gube stvari u taksiju petkom i subotom

Autor Ivan Vukić

U taksi vozilima ostavlja se zanimljiv raspon predmeta od diplome pa do torte za vjenčanje

  Izvor: Uber

Uber je objavio popis izgubljenih i pronađenih predmeta u vozilima diljem svijeta vozača koje su korisnici prijavili tijekom prošle godine. Odmah recimo da se u Hrvatskoj, u Uberovim vozilima, u 2020. godini gubilo manje stvari nego u godini prije te da nismo najzaboravniji na svijetu.

Hrvati su prošle godine u Uberovim vozilima najčešće ostavljali uobičajene osobne predmete - ključeve, novčanike i torbice. Ukupno je zabilježeno 765 slučajeva izgubljenih i pronađenih predmeta, od čega čak 101 ključ koji je vraćen korisnicima. Na drugom su mjestu novčanici i torbice, dok top tri najčešće pronađena predmeta zatvaraju mobilni telefoni. Zabilježeno je i osam slučajeva zaboravljenih slušalica te jedan sat i prijenosno računalo.

 backseat;black;business;businessman;car;caucasian;city;corporate;handsome;inside;journey;life;lifestyles;males;man;men;mode;moving;one;passenger;pensive;people;person;real;serious;sitting;taxi;thinking;transport;transportation;travel;travelling;uber;vehicle;window;young Izvor: Profimedia

Najpopularniji dani za gubljenje predmeta u Uberu u Hrvatskoj su subota (179 slučajeva) i petak (168 slučajeva), dok su najčešći sati 10 ujutro, te 3 i 4 poslijepodne. Zanimljiv je i podatak da su korisnici najzaboravniji bili u petak, 26. lipnja prošlog ljeta kada su izgubili 12 predmeta.

Titulu najzaboravnijih putnika na svijetu nose korisnici u Tokiju, Johannesburgu, Perthu i Cape Townu dok je u Europi to Beč, a slijede Milano i München. Hrvatski su na 12. mjestu u Europi.

Što se gubi u vozilima?

Uberovi partneri vozači su u svjetskim gradovima pronalazili i vraćali korisnicima zaista jedinstvene predmete - od uramljene diplome, toalet papira i igraćih konzola pa sve do torte za vjenčanje i 6.000 dolara. Korisnici u SAD-u najčešće zaboravljaju predmete branda Apple, a slijede ga Samsung, Nike, Gucci i Louis Vuitton.

Što se tiče ključeva automobila, prošle je godine izgubljeno više od 200 ključeva BMW-a, Honde i Toyote. Osim predmeta, korisnici Ubera u SAD-u zaboravili su i novac tijekom svojih vožnji, a iznosi su se kretali od svega nekoliko kovanica do više od 6.000 dolara.

  Izvor: Uber

Kako prijaviti izgubljeni predmet u Uberu?

Shvatite li nakon vožnje da ste nešto ostavili, evo kako prijaviti izgubljeni predmet:

1. U aplikaciji odaberite rubriku Tvoje vožnje i odaberite vožnju tijekom koje ste nešto izgubili
2. Zatim kliknite na Izgubljeni predmeti i Javi se vozaču u slučaju gubitka predmeta
3. Na dnu ekrana upišite broj mobitela na koji želite da vas Uberov partner-vozač kontaktira
4. Ako ste izgubili mobitel, upišite broj od prijatelja
5. Nakon što potvrdite svoj broj, aplikacija će vas automatski spojiti s vašim vozačem
6. Ako vam vozač potvrdi pronalazak vaše stvari, zajednički dogovorite vrijeme i mjesto na kojem ćete preuzeti svoju stvar
7. Ako se vaš vozač ne javlja, ostavite detaljnu govornu poruku s opisom izgubljene stvari i na koji vas način vozač može naknadno kontaktirati.

 uber;Uber;sign;signage;block lettering;office;buiding;employement;place;reporting;station;entity;overhead;lift;business;lyft;ride;share;public;transportaion;private;car;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI