NIJE TO JEDINI PROBLEM Ovo su aplikacije koje doslovno ubijaju bateriju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NIJE TO JEDINI PROBLEM Ovo su aplikacije koje doslovno ubijaju bateriju

Autor Smartlife

Izbrišite problematične mobilne aplikacije sa svojeg pametnog telefona i oslobodite memoriju uređaja

  Izvor: Profimedia

Nakon kupnje potpuno novog pametnog telefona prvih nekoliko mjeseci ste zadovoljni koliko baterija tog uređaja traje, iako ga poprilično koristite. Poslije određenog vremena performanse baterije počinju opadati do te mjere da ne potraje niti jedan cijeli dan.

Mnogo toga ovisi i od instaliranih aplikacija, pojedine rade i u pozadini, odnosno kada su isključene, a da toga korisnik nije ni svjestan. Servis pCloud se dotaknuo ove teme te su proveli istraživanje koje to aplikacije, od 100 najpopularnijih, najviše štete pametnim telefonima.

Iako su popularne društvene mreže uveliko kandidati za ovu listu, postoje i one aplikacije koje nemaju takvu popularnost zbog čega mnogi ne bi ni posumnjali da s njima nešto nije u redu. U pCloudu su napravili tri kriterija po kojima su ocjenjivali aplikacije: pratili su koristi li aplikacija funkcije telefona (dozvole) kao što su kamera ili lokacija, posjeduje li aplikacija dark mode (tamni režim) i koliko baterije te aplikacije koriste.

Najzahtjevnije aplikacije

Aplikacije kao što su Fitbit i Verizon su se našle na samom vrhu liste. One koriste 14 od 16 dostupnih dozvola (kamera, memorija, lokacija...) koje rade u pozadini uređaja, uključujući i četiri najzahtjevnije, kameru, lokaciju, mikrofon i Wi-Fi konekciju. Obje aplikacije su dobile rezultat od 92,31%, što je ujedno i najviši na ovom testiranju.

  Izvor: pCloud

Društvene mreže dominiraju u top 20

Od 20 aplikacija koje najviše troše bateriju vašeg uređaja, čak šest su društvene mreže. U prosjeku, Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, WhatsApp i Linkedin koriste 11 dozvola kao što su Wi-Fi, slike, lokacija i mikrofon. Sve te aplikacije rade u "pozadini", što zahtijeva i više snage, a to dovodi do veće potrošnje baterije.

Od ovih šest društvenih mreža, samo Instagram omogućuje tamni režim koji može sačuvati i do 30% baterije. Od ostalih društvenih mreža, samo Twitter posjeduje dark mode, zbog čega se nije našao u top 20.

Online dating nikada nije bio ovako zahtjevan

Ovo je istraživanje pokazalo kako aplikacije za upoznavanje kao što su Tinder, Bumble i Grinder crpe bateriju telefona, baš kao vaše emocije i energiju. Šalu na stranu, upravo takve aplikacije čine 15% ove liste, a u prosjeku 11 dozvola radi u pozadini uređaja. Sve tri aplikacije nemaju dark mode, zbog čega je potrebno više energije kako bi radile, što znači da se baterija brže prazni.

  Izvor: pCloud

Aplikacije koje zauzimaju najviše memorije

Prosječan telefon posjeduje 64 gigabajta interne memorije dok operativni sustav zauzima oko 10 gigabajta. Izračunali su koja od 100 aplikacija najviše zauzima prostora. Istraživanje je pokazalo da aplikacije za transport ili putovanja najviše zauzimaju prostora. United Airlines zauzima 437 megabajta, 325 MB Lyft, a Uber 299 MB.

Facebook je zauzeo peto mjesto s oko 250 MB dok iz pClouda ističu da Microsoft Teams zauzima najviše memorije kada su u pitanju aplikacije za sastanke/konferencije, čak 232 megabajta, što je više u odnosu na 82 MB koliko zauzima Zoom. Skype zauzima 111 MB.

  Izvor: pCloud

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI