HOĆE LI OVO BITI NAJBOLJI NOVI FEATURE? Zbog Androida 12 još ćemo više voljeti smartphone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HOĆE LI OVO BITI NAJBOLJI NOVI FEATURE? Zbog Androida 12 još ćemo više voljeti smartphone

Autor Smartlife

Tek predstavljeni Android 12 donijet će novi dizajn, ali i jednu izuzetno korisnu funkcionalnost

  Izvor: Profimedia

Nakon što nadogradite svoj pametni telefon na Android 12, a to će biti kroz nekoliko mjeseci, s telefonom ćete moći otključati automobil. Naravno, istu funkcionalnost mora podržavati i automobil.

Olakšat će to ne samo naše džepove i torbice, olakšat će život zaboravnima koji zaborave ključ od automobila, ali omogućit će i neke nove primjene. Na primjer, trebate li nekome posuditi automobil, ne morate mu dati svoj ključ. Mobitel postaje ključ.

Godinu dana nakon što je Apple objavio da se iPhone telefoni mogu koristiti kao digitalni ključevi, sada je i Google objavio takve planove za Android telefone. Uz pomoć operativnog sustava Android 12 pojedini telefoni Google Pixel i Samsung Galaxy bit će u mogućnosti zamijene ključeve od automobila.

 closing;lock;transportation;car;phone;smartphone;mobile;hand;using;driving;close;technology;inside;smart;communication;location;transport;vehicle;app;internet;driver;cell;screen;device;steering;close-up;holding;female;monitor;radio;security;remote;concept;control;application;digital;key;network;auto;gadget;alarm;locking;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Profimedia

Google za sada navodi samo jedan brend, a to je BMW, a ova bavarska auto tvrtka prošle godine je objavila planove i suradnju sa Samsungom. Ako ste pomislili kako Google kasni za Appleom, u krivu ste – proizvođači automobila još uvijek tu funkcionalnost nisu implementirali u svoja vozila.

Na koji će način pametni telefoni i automobili komunicirati? Koristit će se ultra-wide band (UWB) tehnologija uz pomoć koje će se ostvariti povezivost. Poput Bluetooth i Wi-Fi tehnologija, i ultra-wide band koristi bežični prijenos valovima kratkog dometa.

Za razliku od Bluetootha i Wi-Fi-ja, UWB radi na veoma visokim frekvencijama, na širokom spektru GHz frekvencija te se može iskoristiti za usmjereno slanje podataka. Antena u telefonu može locirati i identificirati objekte s UWB otpremnikom. Koristeći UWB, Android korisnici će s kompatibilnim telefonima moći otključati i zaključati svoja vozila.

Ovaj digitalni ključ bit će dostupan na za sada neimenovanim modelima automobila za 2022. godinu, uključujući i BMW vozila, kao i na pojedinim modelima iz 2021. godine. Korisnici koji posjeduju automobile s NFC tehnologijom (Near Field Communication / komunikacija kratkog polja) moći će otključati svoja vozila tako što prislone svoje telefone na vrata, dodaje TechCrunch.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI