NOVOST U GMAILU Prepoznat će sumnjivu poštu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVOST U GMAILU Prepoznat će sumnjivu poštu

Autor Smartlife

Za korisnike Google Workspace, G Suite Basic i Business usluga stiže novost koja će im se svidjeti

  Izvor: Profimedia

Nova opcija označavanja sumnjive pošte bit će od velike pomoći u prepoznavanju potencijalnih prijevara, smatraju u Googleu.

Kompanija Google ažurira Gmail usluge kako bi pomogla korisnicima da ostanu sigurni od stalnih potencijalnih prijetnji od email spamova i malwarea. Od sada će Gmail sve sugovornike koji nisu unutar vaše organizacije/kompanije označavati s oznakom "External", a predviđena je primarno u poslovnom svijetu.

 Gmail Izvor: Profimedia

Oznaka će se pojaviti iznad samog naslova e-maila, na vrhu stranice. "External" će biti vidljiv za sve korisnike Gmaila na desktop i Android uređajima počevši od kraja travnja 2021. godine, dok će implementacija ove funkcije početi u sljedećih 15 dana. Napomenuli su da će u nekom budućem ažuriranju ova opcija biti dostupna i na iOS uređajima.

Google će vas o tome upozoriti, ukoliko želite odgovoriti na e-mail koji je označen s "External" (kako biste mu pristupili s oprezom) te da prethodno provjerite vjerujete li tom kontaktu, prije nego što odgovorite. "To će pomoći da se izbjegne neželjeno dijeljenje povjerljivih informacija sa sugovornicima koji nisu članovi iste organizacije" - ističe Google.

Iz Googlea napominju da samo admini mogu uključiti i isključiti ovakve obavijesti. Svi korisnici Google Workspace, G Suite Basic i Business usluga vidjet će nove opcije. Ovo ažuriranje dolazi nekoliko tjedana nakon što je Microsoft najavio sličnu opciju za Outlook, a koja ima za cilj zaštititi e-mail od potencijalnih prijetnji, prenosi TechRadar.

  Izvor: Google

Jednom kada se ažurira najnovija verzija Microsoft Outlooka, korisnici će vidjeti novu "external" oznaku na vrhu njihovog e-mail inboxa. Kada korisnik klikne na tu oznaku otkrit će se e-mail adresa pošiljatelja, a korisnik će zatim moći odlučiti da li je sigurno otvoriti link ili privitak u samom e-mailu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI