ADAS Sve je više sigurnosnih sustava u automobilima  | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ADAS Sve je više sigurnosnih sustava u automobilima 

Autor Krunoslav Ćosić

Advanced Driver Assistance Systems ima sve veću ulogu u povećavanju sigurnosti korištenja vozila

 Toyota T-Mate (5).jpg Izvor: Toyota

Toyota predstavlja Toyota T-Mate, lepezu za sve sigurnosne i ADAS sustave. Toyota T-Mate obuhvaća čitav niz sustava namijenjenih povećavanju sigurnosti u mnogim situacijama u vožnji, od preciznog parkiranja do vožnje po gradskim ulicama i autocestama.

 Toyota T-Mate (2).jpg Izvor: Toyota

Senzori, radari i kamere za stalno praćenje koriste se i za okolni promet i okruženje na način da upozoravaju vozača na moguće opasnosti i po potrebi aktiviraju kontrolu kočenja, upravljanja i papučice akceleratora s ciljem sprječavanja ili ublažavanja nezgoda.

Automobilska industrija sve se više usmjerava na buduću automatiziranu i autonomnu vožnju. Stoga su ovakvi sustavi sve poželjniji.

 Toyota T-Mate (1).jpg Izvor: Toyota

T-Mate objedinjuje Toyota Safety Sense sustav s drugim aktivnim sustavima za pomoć u vožnji i pri parkiranju koji ne samo što vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom već i štite sve osobe u vozilu i ostale sudionike u prometu u raznim situacijama.

Predsudarni sustav za detekciju sudara sada po prvi put nudi funkciju blokade ubrzavanja (Acceleration Suppression) pri niskim brzinama, funkciju pomoći pri vožnji kroz križanja (Intersection Cut-In Traffic Assist) kao i unaprijeđene funkcije detekcije nadolazećih vozila (Oncoming Traffic Detection) i pomoći pri skretanju u križanjima (Intersection Turn Assist).

 Toyota T-Mate (4).jpg Izvor: Toyota

Od ostalih Toyota Safety Sense funkcija tu su EDSS sustav zaustavljanja vožnje u nuždi (Emergency Driving Stop System) i sustav OTA (Over The Air) ažuriranja koji ažurira funkcije i
dodaje nove tijekom vijeka trajanja modela. Toyota T-Mate se razlikuje ovisno o funkcijama
koje su dostupne za pojedini model i/ili razinu opreme.

 Toyota T-Mate (3).jpg Izvor: Toyota

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI