PREPUN TEHNOLOGIJA Toyota predstavila novi Aygo X | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PREPUN TEHNOLOGIJA Toyota predstavila novi Aygo X

Autor Krunoslav Ćosić

Aygo X dolazi s bojama nadahnutima začinima, a od prethodnika je duži 235 milimetara

 Toyota Aygo X (14).jpg Izvor: Toyota

Konstruiran je za najuže gradske ulice tako da se Toyota Aygo X (čita se Cross) može pohvaliti izvanredno malim krugom okretanja od samo 4,7 m, što je jedan od najmanjih u segmentu. Kao kompaktan crossover s visokim sjedenjem, odignutost od tla je povećana za 11 mm u odnosu na prethodnu generaciju.

 Toyota Aygo X (8).jpg Izvor: gael thill

Kupci će moći ostati povezani sa svojim Aygom X uz pomoć Toyota Smart Connect i aplikacijom za pametni telefon MyT. Toyota Smart Connect u svom središtu ima veliki dodirni zaslon od 9 inča visoke razlučivosti, ambijentalnu rasvjetu i bežično punjenje nudeći strankama jednostavno iskustvo korištenja uz aplikaciju za pametni telefon MyT.

 Toyota Aygo X (16).jpg Izvor: Toyota

Uz aplikaciju MyT kupci mogu pratiti različite podatke o vozilu kao što su analiza vožnje, razina goriva, upozorenja i praćenje kretanja vozila.

Uz Toyotin najnoviji multimedijski sustav dolazi navigacija putem oblaka radi pružanja obavijesti o prometu u stvarnom vremenu zahvaljujući stalnim internetskim uslugama na višim razinama opreme. S vremenom će se uvoditi nove usluge putem osvježavanja sustava preko zraka pa će se novi softver i internetske usluge automatski učitavati u sustav.

Toyota Smart Connect nudi žično i bežično povezivanje pametnih telefona putem aplikacija Android Auto i Apple CarPlay. Poslovično, Toyota ugrađuje mnoge napredne tehnologije.

Najnoviji Toyota Safety Sense koristi kombinaciju senzorske kamere s jednim objektivom i radara s milimetarskim valovima, sustav predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS) s otkrivanjem vozila koje sada djeluje pri većim brzinama. Po prvi put na modelu Aygo X pojavljuje se otkrivanje pješaka danju i noću, otkrivanje biciklista danju, pomoć u ublažavanju sudara.

Donosi i pametni prilagodljivi tempomat, pomoć u održavanju vozila u prometnom traku i pomoć u zakretanju upravljača u nuždi. Aygo X se odlikuje dodatnim funkcijama pasivne sigurnosti kao što su konstrukcijska ojačanja radi prigušivanja sudara kako bi se postigla sveobuhvatna sigurnost.

Toyota i JBL su surađivali na stvaranju vrhunskog audio sustava koji se odlikuje zvučnim profilom koji je krojen prema karakteristikama automobila Aygo X. Ovaj audio sustav ima četiri zvučnika uparenih s pojačalom od 300 W i velikim subwooferom promjera 200 mm smještenim u prtljažniku koji daje snažan bas, dinamični zvučni odziv i jasnu i široku zvučnu kulisu.

Zanimljive su i „začinske“ boje u kojima se Aygo X može naručiti: Chilli, Ginger, Juniper i Cardamom (čili, đumbir, borovica i kardamom). Moguće su i dvobojne kombinacije vanjštine. Toyota Aygo X dužine je 3700 mm, što je za 235 mm duže od prethodnika, međuosovinski razmak povećan za samo 90 mm.

Visina vozila je povećana za 50 mm, na 1.510 mm. Odignutost od tla je povećana za 11 mm u odnosu na prethodnu generaciju. Prednji prevjes je za 72 mm manji nego na Yarisu, a najveći promjer kotača je povećan na 18”. Položaj vozača je povišen za 55 mm.

Širina karoserije je povećana za 125 mm, na 1.740 mm u usporedbi s Aygom. Prednja sjedala su razmaknuta dodatnih 20 mm, povećavajući prostor u visini ramena za 45 mm. Prtljažni prostor je povećan po duljini za 125 mm - zapremina je povećana za više od 60 litara i sada iznosi 231 litru u usporedbi s prethodnom generacijom.

 Toyota Aygo X (13).jpg Izvor: Toyota

 Toyota Aygo X (17).jpg Izvor: Toyota

Toyotu Aygo X pogoni višestruko nagrađivani 1-litarski, 3-cilindarski motor 1KR-FE koji je poboljšan kako bi zadovoljio europske propise, nudeći istovremeno visoku razinu pouzdanosti i performansi, s ciljanom potrošnjom goriva od samo 4,7 l/100 km i emisiju CO 2 od 107 g/km.

 Toyota Aygo X (1).jpg Izvor: Toyota

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI