Napredne tehnologije u SUV izvedbi najprodavanijeg automobila na svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Napredne tehnologije u SUV izvedbi najprodavanijeg automobila na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Novi multimedijski sustav dolazi sa širokom paletom funkcija za povezivanje

 Toyota Corolla Cross (7).jpg Izvor: Toyota

Uz hatchback, Touring Sports i sedan izvedbe, potpuno nova Toyota Corolla Cross po prvi put donosi prostranost, praktičnost te čvrstu i solidnu konstrukciju SUV-a u segmentu C. Automobil dužine 4460 mm uz međuosovinski razmak od 2640 mm smješta se između Toyote C-HR i RAV4.

 Toyota Corolla Cross (4).jpg Izvor: gael thill

Corolla Cross, po prvi put kod Toyotinih automobila, za pogon koristi novu, 5. generaciju hibridnog sustava s automatskim punjenjem i pogonom na prednje kotače (FWD) ili pametnim pogonom na sve kotače (AWD-i).

Koristi se najnovija izvedba litij-ionskih baterija. Novi baterijski paket je snažniji i 40% lakši nego prije. I elektromotor i benzinski motor su poboljšani pa je ukupna najveća snaga cijelog sustava povećana za više od 8%.

 Toyota Corolla Cross (2).jpg Izvor: gael thill

Novi 2,0-litarski hibridni pogonski sklop s pogonom na prednje kotače daje 146 kW/197 KS, a ubrzanje 0-100 km/h traje 8,1 sekundu. Izvedba AWD-i se odlikuje dodatnim, snažnim elektromotorom na stražnjoj osovini zavidne snage od 30,6 kW.

U potpuno novu Corollu Cross se ugrađuju brojne napredne tehnologije poput strojnog sučelja (HMI - Human Machine Interface) s najnovijom multimedijskom tehnologijom. Digitalna ploča dolazi s instrumentima od 12,3“ i sa središnjim HD zaslonom multimedijskog sustava od 10,5“.

 Toyota Corolla Cross (1).jpg Izvor: Toyota

Na sustav je moguće spojiti pametne uređaje, uz podršku bežičnog povezivanja putem Apple CarPlaya odnosno putem žice za Android Auto. U Toyoti Corolli Cross vozači mogu iskusiti praktičnost navigacije putem oblaka, primanja prometnih obavijesti, glasovnih uputa i osvježavanja preko zraka (Over The Air - OTA).

 Toyota Corolla Cross (6).jpg Izvor: Toyota

Niz internetskih usluga putem aplikacije MyT uključuje analitiku vožnje, položaj automobila pa čak i daljinsko upravljanje funkcijama kao što su zadavanje vremena uključivanja klima uređaja i zaključavanje vrata.

Za sigurnost u Corolli Cross brine se sustav T-Mate koji spaja zadnju generaciju paketa Toyota Safety Sense i druge aktivne sustave pomoći u vožnji i prilikom parkiranja. Sustav predsudarne zaštite, po prvi put, nudi suzbijanje ubrzanja (Acceleration Suppression) pri malim brzinama i pomoć u vožnji kroz križanje (Intersection Cut-In Traffic Assist) te poboljšano otkrivanje vozila iz suprotnog smjera (Oncoming Traffic) i sustav pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assist).

 Toyota Corolla Cross (3).jpg Izvor: gael thill

Među nove funkcije paketa Toyota Safety Sense dolaze i sustav zaustavljanja u nuždi (Emergency Driving Stop System - EDSS). Od predstavljanja 1966. godine prodano je više od 50 milijuna Corolla širom svijeta, a nova Corolla Cross u prodaju u Hrvatsku stiže u jesen 2022. godine.

 Toyota Corolla Cross (8).jpg Izvor: Toyota

 Toyota Corolla Cross (5).jpg Izvor: Toyota

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI