NOVA TOYOTA C-HR: Otključavanje i pokretanje putem pametnog telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVA TOYOTA C-HR: Otključavanje i pokretanje putem pametnog telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Model u Hrvatsku dolazi početkom prosinca u 7 razina oprema

 Toyota C-HR 2024 (6).jpg Izvor: Toyota

Toyota je na sunčanoj Ibizi predstavila nov C-HR inspiriran vizijom konceptnog automobila za cestu. Kultna silueta coupea koju je uveo njegov prethodnik 2017. dodatno je naglašena širim, samouvjerenijim stavom, pojačanim oštrim karakternim linijama i novom razinom sofisticiranog dizajna.

Po prvi put na tržištu je naziv modela izravno integriran u potpuno LED stražnje svjetlo, osvijetljeno tijekom dinamične pozdravne i oproštajne sekvence, kao dio elegantnog i dojmljivog stražnjeg dijela automobila.

 Toyota C-HR 2024 (4).jpg Izvor: Toyota

Aplikacija My Toyota otključava niz praktičnih funkcija uključujući digitalni ključ za praktično otključavanje i pokretanje nove Toyote C-HR putem pametnog telefona, bez potrebe za nošenjem fizičkog ključa.

Digitalni ključ dostupan će biti od siječnja 2024., s jednogodišnjim priključkom koji je uključen u kupovnu cijenu vozila. Unutar kabine, Toyotin prvi sustav ambijentalne rasvjete u 64 boje potiče spokojno raspoloženje među putnicima i povećava njihovu sigurnost.

Tijekom dana, izravna i neizravna rasvjeta, uključujući i na ploči s instrumentima, mijenja se svakih sat vremena, od svijetlih jutarnjih nijansi do opuštenih večernjih nijansi dok se može odabrati jedna od 14 programiranih tema koja odražava raspoloženje svakog putovanja.

 Toyota C-HR 2024 (5).jpg Izvor: Toyota

U usporedbi s prethodnikom, nova generacija koristi dvostruko više reciklirane plastike, koja se sada nalazi u više od 100 različitih dijelova. To uključuje 19 dijelova koji se sastoje od najmanje 80% recikliranog materijala. Kao i unutarnji plastični dijelovi i prostirke izrađeni od recikliranog materijala, nova sintetička presvlaka sjedala izrađena je od recikliranih plastičnih boca, prva za Toyotu.

Sigurnosni sustavi pomažu vozaču

Sve verzije nove Toyote C-HR imaju T-Mate koji uključuje najnoviju generaciju Toyota Safety Sense raspona značajki aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji, kao standard za sveobuhvatne sigurnosne sustave i pomoć u vožnji.

Toyota T-Mate uključuje sustave koji pomažu u zaštiti od nesreća, pružaju zaštitu u slučaju sudara i pomažu vozaču pri manevriranju, bilo da parkira ili vozi u prometu. Na novoj Toyoti C-HR najnovija generacija Toyota Safety Sense uključuje preventivne sigurnosne sustave s većom funkcionalnošću i sveobuhvatnijim nadzorom okoline automobila.

 Toyota C-HR 2024 (7).jpg Izvor: Toyota

Najnoviji sustav prije sudara i proaktivna pomoć pri vožnji neprestano nadziru cestu radi opasnosti i mogu upozoriti vozača ili automatski potisnuti ubrzanje i osigurati kontrolu kočenja ako se otkrije neposredna opasnost.

Ovo štiti od niza čimbenika rizika, kao što je prisutnost sporijeg ili zaustavljenog vozila u traci ispred te pješaci ili biciklisti koji prelaze cestu, čak i kada to rade na cesti na koju vozilo skreće.

Lane Trace Assist drži novu Toyotu C-HR sigurno na predviđenoj putanji, vođen oznakama na cesti, rubom ceste ili vozilom ispred, dodatno povećavajući sigurnost smanjenjem tereta vožnje na dugim putovanjima autocestom.

Sustav radi s prilagodljivim tempomatom punog raspona za prilagodbu brzine kroz zavoje na autocesti i također nadzire korištenje upravljača i papučica. Ako se ne koriste određeno vrijeme, može pokrenuti sustav za zaustavljanje u nuždi.

 Toyota C-HR 2024 (18).jpg Izvor: Toyota

Poboljšani prilagodljivi tempomat punog raspona uključuje novu podršku za sprječavanje pretjecanja za automatsko sprječavanje nenamjernog pretjecanja na autocesti s pogrešne strane drugog vozila i kontrolu povezanu sa pokazivačima smjera koja pomaže vozaču da se uključi u promet sigurnom brzinom i na udaljenosti od drugih vozila.

Na glavnim cestama i autocestama Road Sign Assist daje vizualni podsjetnik na važne informacije kao što su znakovi upozorenja i ograničenje brzine. Najnovija verzija poboljšana je prilagodbom limitatora brzine jednim dodirom kako bi odgovarala informacijama s prometnih znakova.

Nova Toyota C-HR također ima koristi od dodatnih sigurnosnih sustava kao standarda kao što je Sustav podsjetnika za stražnje sjedalo koji upozorava vozača ako je dijete ili kućni ljubimac ostavljen na stražnjem sjedalu i Safe Exit Assist koji upozorava ako su vozila ili biciklisti u blizini prilazeći straga kad se otvaraju vrata.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI