AUDI Q6 E-TRON: Samoučeći glasovni asistent | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AUDI Q6 E-TRON: Samoučeći glasovni asistent

Autor Krunoslav Ćosić

Audi je novi model dizajnirao od iznutra prema van te je interijer Audija Q6 e-tron prilagođen potrebama korisnika

 Audi Q6 e-tron (1).jpg Izvor: Audi

Audi Q6 e-tron je prva serija modela temeljena na novorazvijenoj Premium Platform Electric (PPE) i novoj E3 arhitekturi elektronike. Obje služe kao temelj za ponovno promišljanje dizajna interijera i raspona funkcija.

Interijer ima jasne strukture i naglašava ugodan ambijent. Takozvani Softwrap proteže se od vrata kroz cijeli kokpit do središnje konzole stvarajući homogen i ugodan osjećaj prostora. Iznad Softwrapa interijerom dominira "digitalna pozornica" s Audi MMI panoramskim zaslonom i MMI zaslonom ispred suvozača.

Jasno grupirani zasloni savršeno su integrirani u koncept dizajna i daju unutrašnjosti dojam prostranosti i prozračnosti. Tanak, samostojeći Audi MMI panoramski zaslon ima zakrivljeni dizajn i OLED tehnologiju, a sastoji se od MMI panoramskog zaslona s 11,9" Audi virtualnim kokpitom i 14,5" MMI touch zaslona.

 Audi Q6 e-tron (4).jpg Izvor: AUDI AG

Područje u dometu vozača dizajnirano je kao luk, a zaslon svojim zakrivljenim oblikom to odražava. Štoviše, oblik zakrivljenog zaslona podsjeća na Singleframe koji definira Audijev izgled. Uz posebno ambijentalno osvjetljenje čini se kako zakrivljeni zaslon noću lebdi.

Za suvozača tu je 10,9-inčni MMI zaslon koji je također savršeno integriran u dizajn armaturne ploče. Aktivni način rada omogućuje suvozaču gledanje filmova bez ometanja vozača. Istodobno, putnik može pomoći vozaču primjerice s navigacijom. U osnovnoj izvedbi infotainment zaslon za putnike ima crnu površinu visokog sjaja.

 Audi Q6 e-tron (2).jpg Izvor: AUDI AG

Opcijski head-up zaslon (HUD) proširene stvarnosti (AR)

Audi Q6 e-tron predstavlja značajan napredak u tehnologiji prikaza te vozaču omogućuje veliku, nagnutu ravninu slike preko vjetrobranskog stakla prikazujući relevantne informacije kao što su brzina, prometni znakovi i ikone za pomoć i navigaciju.

Ravnina slike nagnuta je prema naprijed za poboljšano AR iskustvo. Fokus ljudskog oka kreće se zajedno s njim. Ovaj postupak i velika udaljenost virtualne slike stvaraju dojam da prikazani predmeti lebde na udaljenosti do 200 metara te kao da su u izravnoj interakciji s okolinom.

Omogućena je značajna potpora vozaču, osobito u uvjetima slabe vidljivosti. Vidno polje za AR sadržaj odgovara dijagonali od oko 88 inča iz perspektive vozača.

Audijev samoučeći glasovni asistent

Serija Audi Q6 e-tron opremljena je potpuno povezanom digitalnom unutrašnjosti. Različite funkcije sada su inteligentno povezane omogućujući novo iskustvo interijera i inovativne značajke. U isto vrijeme Audi predstavlja potpuno novu, jedinstvenu infotainment platformu u Audiju Q6 e-tron, razvijenu u suradnji sa softverskom tvrtkom CARIAD. Temelji se na Android Automotive, uz kontinuirano ažuriranje softvera tako da su svi sustavi automobila uvijek ažurni.

 Audi Q6 e-tron (3).jpg Izvor: AUDI AG

Kupci prvog potpuno električnog modela proizvedenog u Ingolstadtu imat će koristi od visokog stupnja povezanosti vozila na nekoliko načina. Na primjer, korisnici mogu kontrolirati mnoge funkcije vozila pomoću Audijevog samoučećeg glasovnog asistenta, online i offline.

Duboko integriran u vozilo asistent je sada po prvi put predstavljen avatarom na nadzornoj ploči ("Audi Assistant Dashboard") i head-up zaslonom proširene stvarnosti. Korisnik aktivira pomoćnika frazom "Hey Audi." Također se može aktivirati putem raznih drugih dodirnih točaka i aplikacije myAudi.

Što se tiče multimodalnosti novi zaslon i koncept upravljanja omogućuju vozaču traženje najbliže stanice za punjenje pomoću glasovnog dijaloga i odabir s popisa (koji je prethodno sortiran pomoću AI-ja), uz pomoć zaslona osjetljivog na dodir.

 Audi Q6 e-tron (5).jpg Izvor: AUDI AG

Govorne naredbe također se prikazuju na zaslonu kao tekst. Digitalni asistent kontinuirano uči iz ponašanja korisnika kako bi mu ponudio najbolju moguću podršku. Ova se podrška može podijeliti u tri kategorije:

1. proaktivni prijedlozi (kontekstualne informacije koriste se za proaktivno i situacijsko predlaganje funkcija za aktivaciju)
2. pametne rutine (ponavljajuće radne sekvence su automatizirane, kao što je upotreba klima uređaja za sjedalo prema određenim vanjskim temperaturama)
3. inteligentne liste (kao što su liste poziva)

Zahvaljujući trgovini s aplikacijama korisnici mogu koristiti mnoge svoje omiljene aplikacije izravno na zaslonu vozila. Ugradnjom trgovine, koja je zajednički razvijena s CARIAD-om i njihovim partnerom Harman Ignite, korisnici mogu izravno i intuitivno pristupiti popularnim aplikacijama trećih strana putem MMI zaslona osjetljivog na dodir putem podatkovne veze u vozilu.

Odabrane aplikacije instaliraju se izravno na Audijev infotainment sustav – bez potrebe za pametnim telefonom. Korisnici također mogu komunicirati sa svojim aplikacijama putem glasovnih naredbi.

Bang & Olufsen Premium zvučni sustav

Opcijski Bang & Olufsen Premium zvučni sustav s 3D zvukom pruža maksimalnu akustičnu preciznost. Mali zvučnik u svakom A-stupu reproducira učinak visine dok vjetrobransko staklo reflektira zvuk koji emitiraju. Glazba se doživljava upravo onako kako je snimljena – za prirodan i impresivan doživljaj zvuka.

Visoko učinkovito pojačalo srce je Bang & Olufsen Premium zvučnog sustava. Pokreće 22 zvučnika snage 830 W. Četiri su integrirana u naslone za glavu prednjih sjedala, uz dizajn koji Audiju po prvi put omogućuje uvođenje takozvanih zvučnih zona.

Bas zvučnici u prednjim vratima nalaze se u zasebnom kućištu, uzrokujući manje vibracije okolnih dijelova i osiguravajući da se zvuk reproducira s velikom točnošću. To poboljšava kvalitetu zvuka i smanjuje širenje zvuka izvan vozila.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI