AUDI ACTIVESPHERE: Luksuzni coupé se pretvara u pickup | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AUDI ACTIVESPHERE: Luksuzni coupé se pretvara u pickup

Autor Krunoslav Ćosić

Koncept je inovativan po tome što dolazi s naočalama za proširenu stvarnost

 Audi activesphere (4).jpg Izvor: AUDI AG

Audijeva crossover studija s quattro električnim pogonom je četvrti model u seriji. Koncept Audi activesphere označava vrhunac konceptnih vozila iz serije sfere koje je do sada predstavila marka s četiri prstena.

Nakon Audi skysphere roadstera iz 2021. i Audi grandsphere limuzine te Audi urbansphere space koncepta iz travnja 2022. novi crossover coupé s četvera vrata sa zadivljujuće svestranim dizajnom karoserije dužine 4,98 metara ima svoj debi.

 Audi activesphere (8).jpg Izvor: AUDI AG

Elegantan automobil više je od pukog sportskog automobila luksuzne klase, s impresivnim razmakom od tla i velikim kotačima od 22 inča koji najavljuju njegov terenski talent. Sportback stražnji dio activesphere može se pretvoriti u otvoreni prtljažni ležaj ("active back") pritiskom na gumb - savršeno za nošenje rekreacijske opreme kao što su e-bicikli ili oprema za vodene i zimske sportove.

Bez lokalnih emisija, dometom od najmanje 600 km i iznimno brzim vremenima punjenja zahvaljujući tehnologiji od 800 volti Audi activesphere kombinira održivost, dinamiku i sposobnost vožnje na velikim udaljenostima najsuvremenijih električnih vozila. Za manje od 25 minuta baterija od 100 kWh puni se od 5 do 80 posto.

Mogućnost autonomnog upravljanja vozilom na pogodnom terenu daje vozačima i putnicima novu razinu slobode koja se, zahvaljujući novom zaslonu i tehnologiji upravljanja, može koristiti u aktivnoj sferi na različite načine.

 Audi activesphere (1).jpg Izvor: AUDI AG

 Audi activesphere (3).jpg Izvor: AUDI AG

Kada Audi activesphere koncept vozi u autonomnom načinu rada tada instrument ploča, upravljač i pedale nestaju ispred vozača. Osobito u prvom redu sjedala, ispred vozača se otvara širok prostor koji se proteže do prednjeg kraja activesphere – i dalje. Za jasno vidno polje potpuno ostakljeni Singleframe daje putnicima neometan pogled na cestu ispred.

Ako vozač želi preuzeti volan u tom se slučaju upravljačka ploča, zajedno s upravljačem, zakreće iz svog položaja u ravnini ispod vjetrobrana pa svaki vozač može individualno podesiti idealan ergonomski položaj. MMI beskontaktne kontrole u vratima uvijek su dostupne oku i ruci, na primjer za kontrolu prozora i podešavanja sjedala.

 Audi activesphere (10).jpg Izvor: AUDI AG

Inovativni operativni koncept, Audi dimensions, kombinira fizički i virtualni svijet (tj. miješanu stvarnost) prikazivanjem digitalnog sadržaja u vidnom polju putnika u stvarnom vremenu. Visokotehnološke naočale pružaju pogled na stvarno okruženje i rutu dok istovremeno prikazuju 3D sadržaj i interaktivne elemente – individualno konfigurirane za vozače i putnike.

To znači da se mogu prikazati sve informacije bitne za vozača, poput statusa vožnje i navigacije. A u unutrašnjosti, korisnici naočala mogu vidjeti upravljačke ploče i druge virtualne zaslone u urednom, minimalističkom dizajnu koji ostaje skriven golim okom.

Optika mješovite stvarnosti daje korisnicima mogućnost precizne interakcije s ovim stvarnim, ali nevidljivim zonama osjetljivim na dodir jer naočale prikazuju i izvršavaju funkcije reagirajući u stvarnom vremenu kada ih korisnici dodirnu.

 Audi activesphere (6).jpg Izvor: AUDI AG

 Audi activesphere (5).jpg Izvor: Audi

 Audi activesphere (2).jpg Izvor: AUDI AG

 Audi activesphere (7).jpg Izvor: AUDI AG

 Audi activesphere (9).jpg Izvor: AUDI AG

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI