AUDIJEV NOVI KONCEPTNI AUTOMOBIL: Može (i) sam voziti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AUDIJEV NOVI KONCEPTNI AUTOMOBIL: Može (i) sam voziti

Autor Krunoslav Ćosić

Svemirsko putovanje za putnike u gradskoj vožnji

 Audi urbansphere concept (5).jpg Izvor: AUDI AG

Novo predstavljeni koncept Audi urbansphere nudi radikalnu viziju budućnosti urbanog putovanja, a nastao je u suradnji s kupcima. Nudi interijer visoke tehnologije te postavlja novo mjerilo za iskustvo putnika u vozilu.

Sustavno dizajniran iznutra prema van Audi je predstavio planove za konceptni automobil urbansphere. Dizajneri i inženjeri u početku su kreirali Audi urbansphere za korištenje u kineskim megapolisima s gustim prometom, iako je koncept prikladan i za bilo koji drugi gradski centar na svijetu.

 Audi urbansphere concept (4).jpg Izvor: AUDI AG

U tim urbanim područjima, gdje je osobnog prostora posebno malo, konceptni automobil nudi najveći unutarnji prostor od svih Audija do sada. To inteligentno usklađuje s tehnologijama i digitalnim uslugama koje privlače sva osjetila i nude potpuno novu razinu iskustva.

Rezultat se može vidjeti u konceptu Audi urbansphere i njegovom posebno upečatljivom interijeru. Prostrani automobil djeluje kao salon na kotačima i mobilni ured, služeći kao treći životni prostor tijekom vremena provedenog u prometu. U tu svrhu Audi urbansphere kombinira luksuz potpune privatnosti s opsežnim rasponom visokotehnoloških značajki u vozilu, čak i tijekom dnevne špice.

Tehnologija automatizirane vožnje pretvara unutrašnjost, u kojoj nema volana, pedala ili zaslona, u mobilni interaktivni prostor koji pruža pristup širem digitalnom ekosustavu.

 Audi grandsphere koncept (9)
Audi grandsphere koncept
Izvor: AUDI AG

Dva prethodna - Audi skysphere (iz kolovoza 2021.) i Audi grandsphere (predstavljen nekoliko tjedana kasnije na berlinskom IFA sajmu) te najnoviji Audi urbansphere tri su konceptna automobila koja je marka s četiri prstena razvila kako bi prikazala svoju viziju svijeta premium mobilnosti sutrašnjice.

Oba konceptna automobila imaju zajedničko s Audi urbansphere je da se cijeli koncept temelji na tehnologiji autonomnih vozila razine 4. Audi trenutno surađuje s CARIAD-om, softverskim odjelom Volkswagen Grupe, na uvođenju ove tehnologije u drugoj polovici desetljeća.

Najveći od tri

Već na prvi pogled koncept Audi urbansphere otkriva se kao najveći model u obitelji sphere i od svih Audi konceptnih automobila do sada. Njegove velike dimenzije - 5,51 metar dug, 2,01 metara širok i 1,78 metara visok te međuosovinski razmak od 3,40 metara - svrstavaju ga u gornje ešalone svijeta automobila, ali koncept Audi urbansphere radikalno krši konvencije segmenta.

 Audi urbansphere concept (1).jpg Izvor: AUDI AG

Dva električna motora koncepta Audi urbansphere sposobna su isporučiti ukupnu snagu od 295 kilovata i okretni moment sustava od 690 njutn metara. Srce pogonskog sustava je tehnologija punjenja od 800 volti. Osigurava da se baterija može napuniti do 270 kilovata na stanicama za brzo punjenje u najkraćem mogućem vremenu.

Vrijeme punjenja približava se onom kod konvencionalnog zaustavljanja za punjenje goriva u automobil koji pokreće motor s unutarnjim izgaranjem: samo deset minuta dovoljno je da se baterija napuni do razine dovoljne za pogon automobila više od 300 kilometara.

Baterija kapaciteta većeg od 120 kilovat sati može se napuniti od 5 do 80 posto za manje od 25 minuta. To znači da se može očekivati doseg do 750 kilometara prema WLTP standardu.

 Audi urbansphere concept (2).jpg Izvor: AUDI AG

 Audi urbansphere concept (3).jpg Izvor: AUDI AG

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI