AUDI CHARGING: Usluga dolazi u Hrvatsku | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AUDI CHARGING: Usluga dolazi u Hrvatsku

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatska se priključuje europskoj mreži punionica s više od 800 pružatelja usluga

 Audi charging (2).jpg Izvor: AUDI AG

Vozači će u Hrvatskoj od 1. siječnja 2023. na izbor imati uslugu punjenja Audi charging – nova Audijeva usluga omogućuje neograničenu mobilnost u 27 europskih zemalja. Poznate su i cijene za hrvatske vozače.

Usluga nudi pristup na oko 400.000 punjača kojima upravlja više od 800 CPO-ova (Charge Point Operators). Ovdje se ubraja i oko 1.900 vrlo brzih HPC punjača (High Performance Charging) od pružatelja usluge IONITY koji omogućuju punjenje do 350 kilovata snage, posebice duž glavnih prometnih ruta.

 Audi e-tron.jpg Izvor: Audi

Audi je kao partnera odabrao Volkswagen Group Charging GmbH i njihovu marku Elli koju već neko vrijeme koriste i hrvatski vozači kako bi po povoljnijoj cijeni, uz određenu mjesečnu pretplatu, punili neograničeno puta svoje električno vozilo.

Vozači i vozačice Audi modela koji se odluče na ovu ponudu mogu izabrati jednu od tri raspoložive tarife. Kupci novog, potpuno električnog modela neće u prvih godinu dana od kupnje plaćati punjenje jer Audi preuzima plaćanje osnovne naknade za tarifu pro u prvoj godini.

Tarifa pro prvenstveno je namijenjena vozačima koji često putuju i prelaze veće udaljenosti. Mjesečna naknada tarife pro u Hrvatskoj iznosi 112,94 kn (14,99 eura), ali tarifa stoga nudi cijenu od 3,39 kn (0,45 eur) po kilovatsatu na punjačima s izmjeničnom strujom (AC).

Uz tarifu pro još je atraktivnije puniti visokonaponsku bateriju vozila na IONITY brzim punionicama. Struja na punionicama velike snage iznosi samo 2,64 kn (0,35 eur) po kilovatsatu u Hrvatskoj.

 Audi charging.jpg Izvor: Audi

Ako trebate puniti samo povremeno na javnim punionicama, jer vozilo punite kod kuće ili na poslu, u ponudi je tarifa plus koja iznosi 60,20 kn (7,99 EUR) mjesečno. Ona nudi povoljne cijene na AC i DC punionicama i isplati se ako se na DC punionici mjesečno puni najmanje 48 kilovatsati energije.

Tarifa basic nema mjesečnu naknadu - cijene kilovata su veće, ali tarifa također daje potpuni pristup europskoj mreži punionica i, poput ostalih tarifa, omogućuje sve komforne funkcije povezane s uslugom Audi charging. Tarifa basic stoga je prikladna za vozače kojima je povremeno potrebno jednostavno rješenje za punjenje bez fiksnih mjesečnih obveza.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI