FRAUSCHER X PORSCHE: Vrhunske performanse, ali na vodi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FRAUSCHER X PORSCHE: Vrhunske performanse, ali na vodi

Autor Krunoslav Ćosić

Brodogradilište i proizvođač sportskih automobila razvijaju ekskluzivnu električnu jahtu

 Frauscher x Porsche 850 Fantom Air (2).jpg Izvor: Porsche

Bit će to podloga za pogonsku tehnologiju budućnosti, za električni Porsche Macan, a izdanje električne jahte proizvest će se u 25 jedinica. Zna se i datum isporuke – u 2024. godini.

Porsche s austrijskim brodogradilištem Frauscher surađuje na razvoju ekskluzivnog električnog sportskog čamca. Opremljen pogonskom tehnologijom budućeg električnog Porsche Macana krstaš dugačak 8,67 metara temeljen na modelu Frauscher 858 Fantom Air nudi izvrsne vozne karakteristike.

Poriv za ovakvo nešto je što Porsche želi biti lider u održivoj mobilnosti. Ta ambicija u budućnosti neće biti ograničena samo na trkaće i cestovne automobile. Zajedno s renomiranim brodogradilištem Frauscher u Austriji proizvođač sportskih automobila razvija električnu jahtu koja je također namijenjena postavljanju standarda na vodi, uz sve ono što inače nudi pojam Porsche E-Performance.

 Frauscher 858 Fantom Air (2).jpg Izvor: frauscherboats

 Frauscher 858 Fantom Air (1).jpg Izvor: frauscherboats

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air je spreman impresionirati atributima koji već odlikuju potpuno električnu sportsku limuzinu Taycan: impresivno ubrzanje, velika vučna snaga, vrhunska stalno dostupna izvedba i inspirativan dizajn.

Plovilo je temeljeno na krstarici Frauscher 858 Fantom Air, čiji je trup dug 8,67 metara i širok 2,49 metara praktički nepromijenjen. Porsche je optimizirao i dalje razvio svoju pogonsku tehnologiju dizajniranu za cestovna vozila za korištenje na vodi.

To omogućuje korištenje najsuvremenije tehnologije automobilskog pogona Premium Platform Electric (PPE) na kojoj će se temeljiti budući potpuno električni Macan. Tehnologija uključuje litij-ionsku visokonaponsku bateriju ukupnog kapaciteta oko 100 kWh, trajno pobuđeni sinkroni elektromotor (PSM) najnovije generacije i pripadajuću energetsku elektroniku.

Zahvaljujući Porscheovoj tehnologiji od 800 volti električni čamac može se puniti na stanicama za brzo punjenje istosmjernom strujom. Moguće je i AC punjenje.

 Frauscher x Porsche 850 Fantom Air.jpg Izvor: Porsche

Uz pogonsku tehnologiju aspekti projekta također nose dizajnerski potpis Porschea. Studio F.A. Porsche zaslužan je za dizajn stalka za kormilom, upravljač te glavnu konzolu s gasom i integriranim zaslonima.

Baš kao i Frauscher 858 Fantom Air s konvencionalnim pogonom, električna verzija također može primiti do devet putnika. Platforma na stražnjoj strani vodi do prostranog dnevnog boravka s dva udobna jastuka za sunčanje.

Središnji prolaz povezuje stražnji dio jahte sa slobodno stojećom kormilarnicom i kokpitom. Još dvije tapecirane klupe u prednjem dijelu jednako pozivaju na opuštanje. Na brodu su i dvije bimini ploče za hlad, električno sidreno vitlo sa sidrom od nehrđajućeg čelika, vrhunski zvučni sustav i hladnjak.

Plovilo se očekuje na tržištu od 2024. godine te će omogućiti lokalna, bez emisija i praktički tiha putovanja kroz luke i zaljeve te za više održivog užitka u vožnji na unutarnjim vodama ili otvorenim jezerima. Jahta je također pogodna za nemirnu vodu, a time i za more.

Početni plan je ekskluzivno prvo izdanje od 25 jedinica, koje se mogu unaprijed naručiti od Frauschera i trebale bi biti isporučene prvim kupcima u 2024.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI