NOVI PORSCHE DRIVER EXPERIENCE: Imat će debi u Cayenneu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI PORSCHE DRIVER EXPERIENCE: Imat će debi u Cayenneu

Autor Krunoslav Ćosić

Potpuno je redizajniran kokpit uz digitalnu ploču s instrumentima zakrivljenog dizajna

 Porsche Cayenne (6).jpg Izvor: Porsche

Porsche predstavlja novi koncept prikaza i upravljanja, uz zaslon za suvozače s funkcijom video streaminga te optimizirane funkcije povezivanja. Porsche Driver Experience otvara nove načine interakcije, ne samo za vozača već i za suvozača.

S novim Cayenneom, koji će svoju svjetsku premijeru imati 18. travnja na sajmu Auto Shanghai u Kini, Porsche predstavlja revolucionarni koncept zaslona i upravljanja. Porsche Driver Experience predstavlja potpuno digitalni zaslon, svestranu individualizaciju i intuitivno upravljanje. U središtu je fokus na vozačevoj osovini. Najvažnije kontrole grupirane su oko upravljača, što stvara novo, još intenzivnije iskustvo vožnje.

De luxe kokpit preuzima elemente električnog sportskog automobila Taycan i po prvi put ih prenosi na Porsche s motorom s unutarnjim izgaranjem. Uključuje digitalnu ploču instrumenata u takozvanom zakrivljenom i samostojećem dizajnu s varijabilnim opcijama prikaza, redizajniranu središnju konzolu i upravljač najnovije generacije.

 Porsche Cayenne (3).jpg Izvor: Porsche

Ručica automatskog mjenjača sada se nalazi desno od kola upravljača. To stvara mjesta na središnjoj konzoli za veliki regulator klima uređaja u sofisticiranom dizajnu crne ploče. Putnici mogu doživjeti novu razinu interakcije s vozilom i vozačem putem opcijskog zaslona za putnike. Optimizirane funkcije povezivanja zaokružuju novi koncept interijera.

Instrumentna ploča sada je potpuno digitalni, samostojeći, 12,6-inčni zakrivljeni zaslon. Ovisno o razini opreme vozač može birati između do sedam prikaza na instrument tabli. Brojač okretaja, online navigacija, Night Vision Assist ili 3D sustav pomoći u vožnji mogu se odabrati te biti u prvom planu. Dostupni su i znatno smanjeni prikaz i klasični način rada, od kojih potonji prenosi tipični Porscheov dizajn s pet krugova u digitalno doba.

Tipično za Porsche

Sve kontrole koje su važne za iskustvo vožnje grupirane su izravno oko upravljača. Tipično za Porsche, novi gumb za pokretanje motora nalazi se lijevo od kola upravljača. Novi višenamjenski sportski upravljač potječe iz modela 911 i potpuno je prerađen u odnosu na prethodni model, s visokokvalitetnim, modernim i sportskim dizajnom.

Prekidač načina vožnje za odabir načina rada Normal, Offroad, Sport i Sport Plus izravno na upravljaču sada je standardan. Nova tipka za odabir funkcija i dizajna na ploči s instrumentima također se nalazi izravno na upravljaču kao i kontrole za opcijski head-up zaslon.

 Porsche Cayenne (4).jpg Izvor: Porsche

Nova upravljačka ploča klima uređaja na središnjoj konzoli sa svojom staklenom površinom u crnom dizajnu ploče osigurava posebno visokokvalitetan izgled. Postavke klima uređaja mogu se izvršiti brzo i intuitivno na jasno postavljenoj upravljačkoj površini. Kombinacija prepoznavanja dodira i taktilne povratne informacije s mehaničkim prekidačima klima uređaja kao i fizičkim regulatorom glasnoće osigurava funkcionalnost koja je i taktilno i estetski ugodna.

Veliki ekran i za suvozača

Središnji zaslon visoke rezolucije od 12,3 inča je kontrolni centar Porsche Communication Managementa (PCM). Kao i prije, vozač ovdje može upravljati brojnim funkcijama za vožnju i udobnost kao i standardnim online navigacijskim i multimedijskim funkcijama.

 Porsche Cayenne (1).jpg Izvor: Porsche

Potpuno nova značajka u Porsche Cayenneu je opcijski integrirani zaslon za putnike od 10,9 inča. Dodatni zaslon osjetljiv na dodir omogućuje suvozaču da rastereti vozača, primjerice upravljanjem navigacijom ili odabirom medijske usluge. Posebna folija osigurava da se zaslon ne vidi s vozačevog sjedala. To znači da se video zapisi mogu prenositi na suvozačev zaslon bez ometanja vozača.

Povezivost

Porsche je dodatno poboljšao povezivost u novom Cayenneu. Hlađeni prostor za pohranu pametnog telefona s funkcijom induktivnog punjenja dolazi kao standard. Hlađenje omogućuje optimiziranu snagu punjenja do 15 vata. Proširena integracija online usluga pruža nove načine interakcije, kao što je korištenje glasovnog asistenta Siri za upravljanje funkcijama vozila.

 Porsche Cayenne (5).jpg Izvor: Porsche

Nova su i dva USB-C priključka u prednjem pretincu za pohranu i još dva USB-C priključka u stražnjem dijelu središnje konzole. Svi USB priključci pružaju funkciju brzog punjenja. Prednji također povezuju pametni telefon s Porsche Communication Managementom (PCM).

Za uparivanje pametnog telefona s vozilom potrebno je skenirati QR kod prikazan u PCM-u. Tada su dostupne brojne funkcije povezivanja, uključujući Apple CarPlay i Android Auto kao i integrirane aplikacije kao što su Spotify i Apple Music.

S novom funkcijom In-Car Video, video zapisi se mogu gledati izravno u PCM-u putem pružatelja usluge streaminga Screenhits TV – i na središnjem zaslonu kada vozilo miruje i na zaslonu suvozača tijekom vožnje.

 Porsche Cayenne (2).jpg Izvor: Porsche

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI