MODERNI INFOTAINMENT: Dostupan je i za klasične automobile Porsche | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MODERNI INFOTAINMENT: Dostupan je i za klasične automobile Porsche

Autor Krunoslav Ćosić

Za moderne klasike Porsche omogućuje ugradnju modernijeg sustava

 Porsche Classic Communication Management Plus.jpg Izvor: Sabine Bloch/www.photo-sabinebloch.eu

Od 2020. Porsche Classic nudi dva infotainment sustava za mnoge starije klasike, ali i za moderne klasične automobile marke. To su Porsche Classic Communication Management (PCCM) i Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus).

Nakon ugradnje vlasnici naknadno ugrađenih sustava mogu u svojem klasiku koristiti Apple CarPlay (od iPhonea 5) i Android Auto za reprodukciju medija, navigaciju i telefoniranje.

Odgovarajući asortiman proizvoda sada je dostupan i za šestu generaciju Porschea 911 generacije 997 za modelske godine 2005. do 2008., ranu Boxster i Cayman generaciju 987 za modelske godine 2005. do 2008. i prvu generaciju Cayenna za modelske godine 2003. do 2008. Porsche po prvi put također nudi specifične uređaje za različite regije.

 Porsche Classic Communication Management Plus za 911 (Type 997).jpg
Porsche Classic Communication Management Plus za 911 (Type 997)
Izvor: Porsche

“Postoji velika potražnja za suvremenim umrežavanjem naših bezvremenskih klasika. Ubrzo nakon uspješnog lansiranja infotainment sustava za naknadnu ugradnju, primili smo odgovarajuće upite od vlasnika rane 911 generacije 997”, kaže Ulrike Lutz, direktorica Porsche Classica. "Zbog toga sada značajno proširujemo našu ponudu uređaja Porsche Classic Communication Management Plus za naknadnu ugradnju."

Gore navedeni Porsche modeli već su bili opremljeni drugom generacijom Porsche Communication Management (PCM) u 2 DIN formatu na zahtjev. Novi PCCM Plus savršeno zamjenjuje ove originalne ugrađene uređaje kao i CD radio CDR 23 (Cayenne) i CD radio CDR 24 (Boxster/Cayman).

 Porsche Classic Communication Management Plus za 911 (Type 997) Boxster i Cayman.jpg
Porsche Classic Communication Management Plus za 911 (Type 997) te Boxster i Cayman
Izvor: Sabine Bloch/www.photo-sabinebloch.eu

Izgled i dojam temelje se na komponentama koje su već ugrađene u automobil, kao što su upravljačka ploča klime ili gumbi. PCCM Plus se stoga neprimjetno integrira u svoje okruženje. Porscheov logo odmah identificira uređaje koje je razvio Porsche. Periferne komponente kao što su pojačalo, zvučnici ili antena mogu se koristiti kao i prije. Navigacijski zasloni na ploči s instrumentima također su i dalje podržani.

Oprema PCCM Plus uključuje 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir s najsuvremenijim grafičkim zaslonom. DAB+ omogućuje prijem digitalnih radijskih postaja s europskom verzijom dok je verzija za SAD i Kanadu programirana za satelitski radio SiriusXM.

Vozač ima najnoviju ugrađenu navigaciju s točkama interesa (POI) specifičnim za Porsche prikazanim u 2D ili 3D. Ubuduće će se za to nuditi ažuriranja karata u redovitim intervalima. Reprodukcija medija moguća je putem USB sticka, Bluetooth, Apple CarPlay (od iPhone 5) i Android Auto.

 Porsche Classic Communication Management Plus za Boxster (Type 987).jpg
Porsche Classic Communication Management Plus za Boxster (Type 987)
Izvor: Porsche

Još jedna funkcija je putno računalo koje pruža korisne podatke o vožnji. U modelima 911, Boxster i Cayman također se mogu pohraniti osobne postavke za automobil. Ovisno o opremi vozila, ova memorijska funkcija može se koristiti za svjetla, brisače vjetrobrana, kontrolu klime i zaključavanje.

Novi PCCM Plus uređaji koštaju 1.520,37 eura (cijena za njemačko tržište, uz 19 posto PDV-a), a montaža se može odraditi kod Porsche Classic partnera ili Porsche centra te izvan njih.

 Porsche Classic Communication Management Plus za prvu generaciju Cayenne.jpg
Porsche Classic Communication Management Plus za prvu generaciju Cayennea
Izvor: Porsche

 Porsche Classic Communication Management Plus za Cayenne (2003–2008).jpg
Porsche Classic Communication Management Plus za Cayenne (2003–2008)
Izvor: Sabine Bloch/www.photo-sabinebloch.eu

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI