SKLOPIVI ELEKTRIČNI ROMOBIL: Izrađen je od recikliranog bambusa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SKLOPIVI ELEKTRIČNI ROMOBIL: Izrađen je od recikliranog bambusa

Autor Krunoslav Ćosić

Bambusov e-skuter teži samo 20 kilograma te ima doseg do 50 kilometara

 ToMove The Tom (2).jpg Izvor: Llaunch.to-move.it

Izrađen od recikliranog bambusa sklopivi električni romobil nazvan The Tom mogao bi biti ultimativni zeleni stroj. Uz bambus skuter uključuje aluminijski okvir s oklopom od bambusa dok je samo 10% dijelova napravljeno od plastike.

Vozilo ima najveću brzinu od 43 km/h s motorom od 500 W koji isporučuje 30 Nm okretnog momenta. Motor se napaja iz litijeve baterije kapaciteta 750 Wh, a tri sata punjenja navodno je dovoljno za domet od 50 km.

Baterija se također može koristiti i za punjenje pametnog telefona pa će vozač u vožnji lakše moći koristiti navigaciju, bez straha od potrošnje baterije.

 ToMove The Tom (4).jpg Izvor: Kickstarter

Za sklapanje romobila s talijanskim dizajnom potrebno je samo sedam sekundi. The Tom teži 20 kg i može izdržati kombiniranu težinu vozača i tereta od 120 kg. Maksimalna brzina koju postiže je 43 km/h. Tomove ostale značajke uključuju hidraulične disk kočnice, ovjesnu vilicu sa zavojnom oprugom i sustav osvjetljenja s pokazivačima smjera na krajevima upravljača.

 ToMove The Tom (7).jpg Izvor: Kickstarter

Popratna aplikacija omogućuje korisnicima da prate gdje se skuter nalazi ako je ukraden ili posuđen, primat će upozorenja ako je premješten kada je ostavljen bez nadzora. Preko mobilne aplikacije može se provjeriti razina napunjenosti baterije.

Tvrtka ToMove sa sjedištem u Torinu rekla je da su svi dijelovi izrađeni od obnovljivih materijala ili materijala koji se mogu reciklirati. Cijena po kojoj se nudi je 1589 eura, a dostupni su i neki dodaci poput kacige za 158 eura te modifikacije izgleda za 139 eura.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI