BATERIJE ZA E-BICIKLE I SKUTERE: Predstavljaju opasnost od požara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BATERIJE ZA E-BICIKLE I SKUTERE: Predstavljaju opasnost od požara

Autor Davor Dakić

Do kraja veljače litij-ionske baterije izazvale su već 30 požara u New Yorku i usmrtile dvije osobe

 Vladimir Mrvoš romobil meanIT.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Nakon što je neispravna baterija e-romobila nedavno izazvala još jedan veliki požar u New Yorku, američki zastupnik Ritchie Torres predstavio je novi savezni zakon u nastojanju da izbjegne požare izazvane litij-ionskim baterijama.

Požar, koji je izazvala baterija na skuteru koja se punila i koja je iznenada planula, kao što pokazuju snimke nadzornih kamera koje je objavila njujorška vatrogasna služba (FDNY), posljednji je u nizu požara povezanih s litij-ionskim baterijama.

"U svim ovim požarima, ovim litij-ionskim požarima, nije sporo sagorijevanje, nema male količine vatre, sve doslovno eksplodira", rekla je povjerenica FDNY Laura Kavanagh u nedjelju. "To je veliki požar čim se dogodi i vrlo ga je teško ugasiti pa je sve posebno opasno."

Do kraja veljače ove godine litij-ionske baterije izazvale su već 30 požara u New Yorku usmrtivši dvije osobe i ranivši njih 40. Prema podacima vatrogasne službe, prenosi Statista, to je više od ukupnog broja požara povezanih s baterijama zabilježenih 2019., a takvi se incidenti otprilike udvostručuju svake godine od tada. Godine 2022. FDNY je 216 požara pripisao neispravnim baterijama, što je rezultiralo pozivima na bolju regulativu i sigurnosne standarde.

 David Ravnjak meanIT romobil (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Zakon o postavljanju potrošačkih standarda za litij-ionske baterije, koji je predstavio zastupnik Torres, zahtijevao bi od Komisije za sigurnost potrošačkih proizvoda da uspostavi konačni standard sigurnosti potrošačkih proizvoda za punjive litij-ionske baterije koje se koriste u uređajima za osobno kretanje, kao što su električni skuteri i bicikli , radi zaštite od opasnosti od požara uzrokovanog takvim baterijama.

"Opet smo se prošlog vikenda podsjetili na sve veću prijetnju koju litij-ionske baterije predstavljaju za sigurnost javnosti", rekao je zastupnik Torres. “Ovaj problem nije izoliran samo u New Yorku. Moramo raditi na stvaranju i provedbi nacionalnih sigurnosnih standarda za litij-ionske baterije kako bismo zaštitili ljude i mjesta od nerazumnog rizika, ozbiljnih ozljeda ili štete i/ili smrti.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI