UZ UMJETNU INTELIGENCIJU: 5G pomaže otkrivanju požara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ UMJETNU INTELIGENCIJU: 5G pomaže otkrivanju požara

Autor Igor Martić

Rano upozorenje na požare izuzetno je bitno u borbi protiv ove pošasti

 Pozar vatra (1).jpg Izvor: Pixabay

T-Mobile US sklopio je partnerstvo s pružateljem tehnologije za pripremu na katastrofe Pano AI i komunalnim poduzećem Portland General Electric kako bi postavili 5G povezane kamere koje koriste umjetnu inteligenciju za rano otkrivanje šumskih požara.

Usluga trenutačno koristi T-Mobileov spektar od 600 MHz. Kompanijin predstavnik je za Mobile World Live rekao da će također početi koristiti i 2,5 GHz frekvencije kako implementacija bude ubrzavala.

 Pozar vatra (2).jpg Izvor: Pixabay

T-Mobile je u priopćenju objasnio da bi rano upozorenje na šumske požare moglo pomoći hitnim službama u sprječavanju širenja. Pano AI koristi HD kamere i AI platformu za prikupljanje i analizu podataka u gotovo stvarnom vremenu.

Portland General Electric je prva tvrtka koja koristi Pano AI na T-Mobileovoj 5G mreži. T-Mobile je uzeo većinu licenci za 2,5 GHz izdanih na nedavnoj dražbi, od kojih je većina u ruralnim područjima, što bi potencijalno pomoglo potezima za proširenje dosega usluge otkrivanja požara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI