GOOGLE MAPS I LENS: Za što bolje ljetno putovanje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS I LENS: Za što bolje ljetno putovanje

Autor Davor Dakić

7 korisnih značajki Google Karti i Objektiva za korištenje na sljedećem putovanju

 Google putovanje.jpg Izvor: Google

Organiziranje savršenog odmora jedan je od najstresnijih dijelova putovanja, ali može biti lako (pa čak i zabavno!) s pravim alatima. Od planiranja putovanja do istraživanja na terenu evo nekih od najboljih načina na koje možete koristiti Google Karte i Objektiv.

Istražite mjesta prije nego što ih posjetite

Kada istražujete mjesta koja želite posjetiti imerzivni prikaz na Google kartama može vam pomoći da donesete bolju odluku. Ne samo što možete vidjeti fotorealističan prikaz nekog područja već ćete također moći dobiti korisne informacije — primjerice kakvo će vrijeme biti u različita doba dana ili kada je na nekom mjestu najveća gužva. Pogledi iz unutrašnjosti čak vam pomažu razumjeti atmosferu restorana ili kafića kako biste mogli odabrati mjesto koje vam najviše odgovara.

 Google Maps Immersive view.jpg Izvor: Google

Kako bi vam olakšao planiranje putovanja Google automatski organizira mjesta koja ste tražili na Kartama, prema gradu pomoću nove kartice Nedavno (Recents tab) na radnoj površini. Jeste li pronašli svoja omiljena mjesta? Podijelite ih sa svojim prijateljem s putovanja ili ih spremite na novi popis. Kartica Nedavno pokreće se na radnoj površini globalno tijekom ovog mjeseca (travnja).

 Google Maps Recents tab.jpg Izvor: Google

Identificirajte mnogo toga uz Lens

Nakon što stignete na odredište vrijeme je da počnete istraživati s Lensom kao vodičem. Istražite znamenitosti, umjetnička djela, biljke, životinje i drugo. Upotrijebite Lens u aplikaciji Google (Android i iOS) i pretražujte svojom kamerom i saznajte odgovore na pitanja poput "tko je sagradio taj kip" ili "koji je ovaj lijepi cvijet?". Kada ste u nedoumici, Lens to može shvatiti.

Otkrijte lokalnu kuhinju

S višestrukim pretraživanjem u Objektivu (Lens) možete kombinirati riječi i slike kako biste pronašli ono što tražite na potpuno novi način uključujući informacije milijuna lokalnih tvrtki na Googleu.

 Google Lens lokalna kuhinja.gif Izvor: Google

Možda ste na internetu vidjeli fotografiju slasnog peciva, ali ne znate kako se zove. Samo napravite snimku zaslona, otvorite je pomoću Objektiva u aplikaciji Google, svojoj pretrazi dodajte riječi "u mojoj blizini" i pronaći ćete obližnje restorane koji poslužuju ono što tražite. Višestruko pretraživanje blizu vas sada se počinje uvoditi globalno.

Krećite se pomoću AR-a koristeći Live View

U novom gradu može biti teško znati kojim putem hodati. Uz Live View u Kartama vidjet ćete AR strelice koje vam pokazuju točno kamo trebate ići. Možete koristiti Live View u zatvorenom prostoru za navigaciju mjestima kao što su zračne luke, što vam pomaže da lakše pronađete svoju prtljagu ili rent-a-car.

 Google Maps Live View.gif Izvor: Google

Kad ste vani pretraživanje uz Live View omogućuje vam da pronađete stvari oko sebe poput bankomata, restorana, parkova i postaja javnog prijevoza te vidite korisne informacije, primjerice kada su otvoreni i kojom su ocjenom ocijenjeni.

Istražujte na kotačima s biciklom i skuterom

Ponekad nema ničeg boljeg od zumiranja kroz novi grad - a dijeljenje informacija na Kartama na biciklima i skuterima može ovo učiniti lakim. Samo odaberite svoje odredište, dodirnite upute i pomaknite se do opcije vožnje biciklom. Vidjet ćete bicikle i skutere u blizini, razine baterije za električne opcije.

 Google Maps bicikl.gif Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI