6 GOOGLEOVIH ALATA: Uvelike olakšavaju svakodnevnu matematiku | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

6 GOOGLEOVIH ALATA: Uvelike olakšavaju svakodnevnu matematiku

Autor Ivan Vukić

Google Lens, Search i Maps pomažu ako imate poteškoće s učenjem mnogima ne baš dragog predmeta

 google_tools_math_1.width-1000.format-webp.jpg Izvor: Google

Čak i ako se ne bavite matematikom kao dijelom svog posla, svatko se u nekom trenutku mora baviti brojkama koje čine svakodnevni život. Ovisno o vašem znanju matematike, to može biti i izazov.

Srećom, postoji nekoliko alata koji mogu pomoći kako biste lakše upravljali svojim svakodnevnim susretima s matematikom.

Google objektiv (Lens)

Zapnete li oko problema s domaćom zadaćom možete koristiti Google Lens jednostavnim fotografiranjem jednadžbe. Dobit ćete upute korak po korak i detaljne raščlambe koje pomažu razumjeti koncepte.

 Google Lens.gif Izvor: Google

Google Search

Provjerite kako se pravilno izgovaraju brojevi. Kad vidite velike brojeve može biti teško pretočiti ih u riječi. Ako postoji neki broj za koji niste sasvim sigurni kako ga napisati ili izgovoriti, samo upišite broj i dodajte "=engleski" na kraj pretraživanja.

Na primjer, 1,603,633=engleski daje rezultat "jedan milijun šest stotina tri tisuće šest stotina trideset i tri."

 Google Search.jpg Izvor: Google

Izračunajte napojnice s lakoćom

Mnogima je brzo računanje nezgodno. Nakon zabavne večere s prijateljima neki osjetite paniku jer ne znaju izračunati napojnicu. Nakon što sam naučite kako koristiti značajku kalkulator napojnica u Pretraživanju (Search(, strah od kraja obroka mnogima će nestati.

 Google calculator.jpg Izvor: Google

Jednostavno potražite "kalkulator napojnice" (tip calculator), unesite cijenu svog obroka i postotak koji želite dati kao napojnicu. Možete i ravnomjerno podijeliti račun s prijateljima.

Brzo rješavajte jednadžbe

Naizgled jednostavni zadaci poput dijeljenja i množenja mnogima nisu jednostavni, napisala je Ivy Levine u Google blogu. Kad ima jednadžbu koju mora brzo riješiti ona ju upiše u pretraživanje. Ako želi izračunati .84 / .26 X 100 poslužit će se Google tražilicom. Ne samo što će dobiti odgovor nego će pokazati i kako da s povjerenjem riješi problem.

 Google calculator (2).jpg Izvor: Google

Google karte

Live View u Google kartama (Maps) pomaže mnogima da vizualiziraju svoje okruženje i lakše se orijentiraju pomoću AR strelica tako da ne gube vrijeme smišljajući u kojem smjeru trebaju ići.

Biti točan može biti izazov za svakoga bez obzira na to je li mu matematika jača strana. Postavljanje podsjetnika za odlazak u Google kartama na iOS-u štedi mnogima vrijeme i smanjuje stres. Samo unesete svoje odredište, označite način prijevoza kojim idete i postavite željeno vrijeme dolaska. Google karte reći će vam točno u koje vrijeme trebate krenuti i obavještavat će vas kada je vrijeme za krenuti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI