AUTONOMNA STOLICA: Pomaže osobama s invaliditetom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AUTONOMNA STOLICA: Pomaže osobama s invaliditetom

Autor Ivan Vukić

Geo koncept na dva kotača ima električni pogon i virtualnog asistenta

 Geo koncept (5).jpg Izvor: PriestmanGoode / Ferrari / Profimedia

Predstavljena je autonomna stolica za samostalno balansiranje koja pomaže starijim osobama i osobama s invaliditetom da se kreću u prometnim zračnim lukama. Tim dizajnera koji stoji iza stolice želi pomoći ljudima s ograničenom pokretljivošću.

Trenutno se od putnika u invalidskim kolicima obično traži da u zračnu luku stignu jedan sat prije ostalih putnika. Na ovaj bi se način i oni uključili u uobičajene rokove i prilagodili drugim putnicima.

Zahvaljujući ovoj stolici mnogi ljudi će se odlučiti na samostalan put ili olakšati svojoj pratnji putovanje zrakoplovom. Geo koncept na dva kotača je na električni pogon i uklapa se u prostor blagovaonske stolice.

 Geo koncept (1).jpg Izvor: PriestmanGoode / Ferrari / Profimedia

Sljedeći korak koji poduzimaju dizajneri Geo stolice je suradnja s određenom zračnom lukom kako bi dokazali učinkovitost koncepta te ga ponudili na tržište. Geo može voziti autonomno, bez potrebe za pedalama ili upravljačem i ima ugrađenog virtualnog asistenta.

Pomoćnik će osobi koja se vozi na stolici dati upute kako doći do izlaza (gatea) s kojeg avion polijeće, a poslat će i podsjetnike kako bi putnici stigli do svojih izlaza na vrijeme.

U razvoju stolice radio je Konzorcij tri britanske tvrtke koje su međusobno surađivale - tvrtka za industrijski dizajn PriestmanGoode, tvrtka za mobilnost Centaur Robotics i softverska tvrtka Naurt.

 Geo koncept (4).jpg Izvor: PriestmanGoode / Ferrari / Profimedia

 Geo koncept (2).jpg Izvor: PriestmanGoode / Ferrari / Profimedia

 Geo koncept (3).jpg Izvor: PriestmanGoode / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI