LAGANA INVALIDSKA KOLICA: Koriste se bez upotrebe ruku | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LAGANA INVALIDSKA KOLICA: Koriste se bez upotrebe ruku

Autor Krunoslav Ćosić

Kolica je razvila japanska Honda te su vrlo intuitivna za korištenje

 UNI-ONE (3).jpg Izvor: Honda / Ferrari / Profimedia

Lagana invalidska kolica bez upotrebe ruku koja se pomiču s nagibom tijela korisnika razvija proizvođač automobila Honda. Korisnik jednostavno pomiče svoje tijelo u smjeru u kojem želi ići, bilo naprijed, natrag ili čak u stranu. Sigurno vas to podsjeća na korištenje hoveboarda.

Motorizirana stolica UNI-ONE je podesiva po visini. Može se podići dok je u pokretu postavljajući osobu na stolici u razini očiju drugih ljudi. Ovo korisnicima daje osjećaj da ih se ne gleda s visine i pomaže im da komuniciraju na istoj visini.

 UNI-ONE (1).jpg Izvor: Honda / Ferrari / Profimedia

Na primjer, za stolom se stroj može spustiti za savršenu visinu za blagovanje. Dizanjem i spuštanjem upravlja se jednostavnom bočnom tipkom. Glasnogovornik Honde objasnio da je stolica još uvijek u fazi istraživanja i razvoja, ali je već razvijena tehnologija kako bi invalidska kolica radila bez upotrebe ruku.

Stolica osobama s poteškoćama u kretanju omogućuje slobodne ruke za druge aktivnosti tako da ne moraju koristiti ručno pokretanje kotača ili gumb za motorni pogon ili joystick za rukovanje. Nedavno je Volkswagen predstavio uredsku stolicu koja omogućuje vožnju do 20 km/h, a nudi mnoge automobilske funkcionalnosti.

 UNI-ONE (2).jpg Izvor: Honda / Ferrari / Profimedia

 UNI-ONE (4).jpg Izvor: Honda / Ferrari / Profimedia

 UNI-ONE (5).jpg Izvor: Honda / Ferrari / Profimedia

 UNI-ONE (6).jpg Izvor: Honda / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI