FORD ELEKTRIFICIRA KULTNI MODEL: Predstavljen je potpuno električni Explorer | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FORD ELEKTRIFICIRA KULTNI MODEL: Predstavljen je potpuno električni Explorer

Autor Krunoslav Ćosić

Baterija Explorera će se od 10 do 80 posto napuniti za samo 25 minuta

 Ford Explorer electric (5).jpg Izvor: Ford

Ford je upravo otkrio novi potpuno električni Explorer, isključivo namijenjen za europsko tržište. Novo električno vozilo kombinira njemačko inženjerstvo s upečatljivim američkim stilom. Prema najavi iz kompanije, Ford Explorer je prvi u valu inovativnih novih Fordovih električnih vozila i utire put potpunoj reinvenciji marke Ford u Europi. Ford je u Europi predan ponudi potpuno električnog portfelja osobnih vozila do 2030.

Crossover srednje veličine ima pet sjedala i spreman je za povesti obitelj u avanturu. Nudi 470 litara prtljažnog prostora, a konzola između vozača i suvozača od 17 litara može primiti 15-inčno prijenosno računalo. Vozač može koristiti masažu tijekom vožnje.

 Ford Explorer electric (2).jpg Izvor: Ford

 Ford Explorer electric (2).gif Izvor: Ford

Pretinac za dva velika pametna telefona standardno dolazi s bežičnim punjačem uređaja, a SYNC Move pruža bežičnu kompatibilnost s Android Auto i Apple CarPlay.

Projektiran i proizveden u Njemačkoj, potpuno električni Explorer nudi zanimljivo digitalno iskustvo pomažući vozačima i putnicima da ostanu povezani u pokretu. Značajke uključuju veliki pomični zaslon osjetljiv na dodir SYNC Move i potpuno povezani infotainment sustav sa zvukom prilagođenim unutrašnjosti, integraciju bežičnih aplikacija i naprednu tehnologiju za pomoć vozaču u vožnji.

 Ford Explorer electric (1).gif Izvor: Ford

Futuristički vanjski stil s dizajnom "štita" umjesto tradicionalne rešetke usklađen je s ultramodernim interijerom s vrhunskim materijalima i značajkama kao što su sportska sjedala i soundbar tipičniji za revolucionarne konceptne automobile nego za obiteljska vozila.

Sve to dolazi zajedno s mogućnošću brzog punjenja od 10 do 80 posto za samo 25 minuta i pristupa do 500.000 mjesta za punjenje diljem Europe. Explorer može pomoći u pronalaženju najpovoljnijih zaustavljanja za punjenje na javnim mjestima i pored prometnica. Punjenje kod kuće može se zakazati tako da se koristi jeftinija električna energija i da se isporuči puna baterija i prethodno zagrijana kabina za ugodniji jutarnji odlazak od kuće.

Dostupan kroz varijante s pogonom na stražnje kotače i s pogonom na sva četiri kotača Explorer nudi mnoštvo korisnih značajki. Standardna specifikacija za povećanje udobnosti uključuje grijana prednja sjedala i grijani upravljač, masažno vozačevo sjedalo i kontrolu klime koja vozaču i suvozaču omogućuje odabir vlastite temperature.

Standardno će biti dostupan pristup vozilu bez ključa, uz korištenje vrata prtljažnika bez upotrebe ruku što znači da vlasnici mogu pristupiti prtljažniku kada su im pune ruke jednostavnim pokretom nogom ispod stražnjeg branika.

Napredni sustavi pomoći vozaču uključuju, po prvi put na Fordu u Europi, Assisted Lane Change za glatku i sigurnu promjenu voznog traka pritiskom na ručicu pokazivača smjera i Clear Exit Assist koji daje upozorenja o približavanju biciklista prije otvaranja vrata.

Dostupan u dvije visoko specificirane verzije – Explorer i Explorer Premium – novi potpuno električni Explorer moći će se naručiti od kraja 2022. godine, s očekivanom cijenom ispod 45.000 eura. Rezervacije za kupnju su već sada otvorene na Fordovim službenim stranicama diljem Europe. Za sada nisu službeno otkrivene informacije o kapacitetu baterije i dosegu s jednim punjenjem baterije.

Ovo je novi potpuno električni Explorer. Ovo je ponovno istraživanje.
Izvor: Youtube

“Explorer je pionir za novu vrstu uzbudljivih Fordovih električnih vozila. Uronjen u naše američke korijene, ali izgrađen u Kölnu za naše klijente u Europi spreman je za velike avanture i potpuno napunjen svime što će našim kupcima trebati za svakodnevne vožnje,” rekao je Martin Sander, generalni direktor Ford Model e, Europa.

 Martin Sander, Ford.jpg
Martin Sander, Ford
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI